Beste familiespellen allertijden

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen stemmen, wees de eerste)
Loading...Loading...

Wat is er leuker dan met de hele familie gezellig een bordspelletje spelen. In de zomeravond lekker in de tuin met het hele gezin een fraai gezelschapsspel spelen, of twee. Ouderwets? Nee hoor, het spelen van spellen is weer helemaal in. Hele gezinnen pakken weer het spel erbij om een avondje met de familie door te brengen. Educatief verantwoord natuurlijk, maar vooral gewoon heel leuk. Maar welke bordspellen zijn nu het meest geschikt hiervoor?

Elk jaar komen er meer en meer familiespellen uit. Niet alleen grote spellenuitgevers (zoals 999games), maar ook kleinere uitgevers produceren jaarlijks talloze bordspellen voor het hele gezin. Het tij hebben ze mee.Gezinnen verbrengen liever hun tijd met het spelen van een bordspel dan voor de televisie. Bordspellen zijn vandaag de dag terug van weggeweest.

Aanbod familiespellen divers

Maar waar vroeger spellen als Monopoly en Risk op tafel kwamen, is het aanbod van vandaag een stuk diverser. De gezelschapsspelen brengen spelers naar een eiland dat Catan heet, of moeten de middeleeuwse stad Carcassone opbouwen. Er is voor elk wat wils: lang/kort, een kaartspel of een bordspel, moeilijke of juist eenvoudige regels.

Deze diversiteit is natuurlijk prachtig, maar voor diegene die zich nog niet thuisvoelen in de wereld van de bordspellen, kan het aanbod overweldigend zijn. Welk bordspel is leuk, welke moet ik hebben? Nu heeft bijna elk bordspel wel een bepaalde flair, maar het is in ieder geval zo dat het verschil tussen het ene en het andere spel erg groot kan zijn. Sommige zijn doordenkers en hebben een te lange wachttijd tussen spelers. Andere spellen hebben juist veel interactie, waarbij je ook in de beurten van andere spelers op moet passen.

Op weg helpen

Wij helpen graag beginnende spelers op weg en doen enkele suggesties voor goede bordspellen. Wij hebben de familiespellenlijst allertijden samengesteld van bordspellen die hoe dan ook een hit zullen zijn op de tafel. Bij elke lijst spelen natuurlijk ook een persoonlijke voorkeuren mee, maar wij denken dat deze top 10 een goede representatie van het huidige aanbod aan familiespellen.


Kolonisten Van Catan Junior
Piratenvariant van De Kolonisten van Catan voor kinderen die het basisspel nog iets te moeilijk vinden. Deze vereenvoudigde versie van het populairste handelsspel van de laatste jaren vormt echter vol Lees verder...Wees de eerste om dit spel te beoordelen!

Qwirkle - Bordspel
Abstract familiespel voor het hele gezin. Leg tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar en scoor punten. Maak je een serie af of beëindig je het spel, dan krijg je bonuspunten. Wie scoo Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Camel Up - Bordspel
Welkom bij de meest krankzinnige kamelenrace die je ooit hebt gezien! Het veelbekroonde spel Camel Up is terug in een gloednieuwe, Nederlandstalige versie die zelfs nog krankzinniger geworden is! Wie Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Qwixx - Dobbelspel
Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten - iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten wo Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Regenwormen - Dobbelspel
Dit snelle compacte dobbelspelletje Regenwormen kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de camp Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

King of Tokyo 2016 Editie - Bordspel
Nederlandse uitgave van het bekende bordspel King of Tokyo van Richard Garfield! Ga als gigantisch monster wild tekeer en vernietig alles op je pad! Gooi de dobbelstenen en vorm de juiste combinaties Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Carcassonne - Basisspel - Nieuwe Editie
In dit bekende legspel Carcassonne bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgeb Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Saboteur
In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen de spelers met speelkaarten een mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in het geheim een rol toegewezen. De dwergen proberen via de gangen Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Halli Galli
Spectaculair reactiespel. Wie tot 5 kan tellen, kan meedoen! Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meer vruchten. Om beurten draait iedere speler een kaart om e Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Machiavelli
Iedere speler wil als eerste acht gebouwen bezitten. Die kunnen de spelers in de loop van dit kaartspel kopen. Het unieke zit hem in de rollen die de spelers iedere beurt heimelijk mogen uitkiezen om Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *