Beste familiespellen allertijden

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen stemmen, wees de eerste)
Loading...Loading...

Wat is er leuker dan met de hele familie gezellig een bordspelletje spelen. In de zomeravond lekker in de tuin met het hele gezin een fraai gezelschapsspel spelen, of twee. Ouderwets? Nee hoor, het spelen van spellen is weer helemaal in. Hele gezinnen pakken weer het spel erbij om een avondje met de familie door te brengen. Educatief verantwoord natuurlijk, maar vooral gewoon heel leuk. Maar welke bordspellen zijn nu het meest geschikt hiervoor?

Elk jaar komen er meer en meer familiespellen uit. Niet alleen grote spellenuitgevers (zoals 999games), maar ook kleinere uitgevers produceren jaarlijks talloze bordspellen voor het hele gezin. Het tij hebben ze mee.Gezinnen verbrengen liever hun tijd met het spelen van een bordspel dan voor de televisie. Bordspellen zijn vandaag de dag terug van weggeweest.

Aanbod familiespellen divers

Maar waar vroeger spellen als Monopoly en Risk op tafel kwamen, is het aanbod van vandaag een stuk diverser. De gezelschapsspelen brengen spelers naar een eiland dat Catan heet, of moeten de middeleeuwse stad Carcassone opbouwen. Er is voor elk wat wils: lang/kort, een kaartspel of een bordspel, moeilijke of juist eenvoudige regels.

Deze diversiteit is natuurlijk prachtig, maar voor diegene die zich nog niet thuisvoelen in de wereld van de bordspellen, kan het aanbod overweldigend zijn. Welk bordspel is leuk, welke moet ik hebben? Nu heeft bijna elk bordspel wel een bepaalde flair, maar het is in ieder geval zo dat het verschil tussen het ene en het andere spel erg groot kan zijn. Sommige zijn doordenkers en hebben een te lange wachttijd tussen spelers. Andere spellen hebben juist veel interactie, waarbij je ook in de beurten van andere spelers op moet passen.

Op weg helpen

Wij helpen graag beginnende spelers op weg en doen enkele suggesties voor goede bordspellen. Wij hebben de familiespellenlijst allertijden samengesteld van bordspellen die hoe dan ook een hit zullen zijn op de tafel. Bij elke lijst spelen natuurlijk ook een persoonlijke voorkeuren mee, maar wij denken dat deze top 10 een goede representatie van het huidige aanbod aan familiespellen.


Spellenbundel - Dobbelspel - 2 Stuks - Kolonisten van Catan dobbelspel - Regenwormen
999 Games - Het dobbelspel In dit spannende spel bouwen de spelers Catan worp na worp op. Elke straat en elke nederzetting levert punten op. Een gelukkige hand en tactisch vernuft bepalen wie de beste Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Qwirkle - Bordspel
Abstract familiespel voor het hele gezin. Leg tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar en scoor punten. Maak je een serie af of beëindig je het spel, dan krijg je bonuspunten. Wie scoo Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Camel Up playmat Grandprix of the Sahara Bordspel Speelmat
Speel Camel Up nu op een andere manier met deze stevige, rubberen speelmat! Uitsluitend speelbaar in combinatie met het basisspel Camel Up. Vanaf nu bouw je het speelbord binnen 1 seconde op! De leide Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Qwixx - Dobbelspel
Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten - iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten wo Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Regenwormen - Dobbelspel
Dit snelle compacte dobbelspelletje Regenwormen kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de camp Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

King of Tokyo 2016 Edition Power Up - Bordspel
Iello King of Tokyo bordspel De strijd om de koning van Tokio te worden, is een niveau omhoog gegaan! De monsters evolueren en profiteren nu van nieuwe krachten! Nu hebben ze een kaartspel met Evoluti Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Carcassonne Big Box 3 - Bordspel
Carcassonnepakket met het basisspel en maar liefst 11 uitbreidingen in het nieuwe artwork! Hiermee kun je oneindig variëren. Het speelmateriaal past praktisch in de doos, waardoor je alles altijd gem Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Saboteur - Kaartspel
In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen de spelers met speelkaarten een mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in het geheim een rol toegewezen. De dwergen proberen via de gangen Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Halli Galli
Spectaculair reactiespel. Wie tot 5 kan tellen, kan meedoen! Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meer vruchten. Om beurten draait iedere speler een kaart om e Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Machiavelli
Iedere speler wil als eerste acht gebouwen bezitten. Die kunnen de spelers in de loop van dit kaartspel kopen. Het unieke zit hem in de rollen die de spelers iedere beurt heimelijk mogen uitkiezen om Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *