Favoriete bordspellen

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...Loading...

Wat een goed bordspel is en wat niet, daar lopen de meningen uiteen. De ideeën over regels, mechanismen en design zijn extreem verdeeld in de bordspellenwereld. De favoriete bordspellen van de een zijn de meestgehate spellen van de ander. In dit licht stellen wij onze lievelingspellen voor.

Favoriete bordspellen
De meeste van onze favoriete bordspellen hebben hebben geen dobbelstenen.

Want smaak blijft persoonlijk. Wij kennen mensen die graag twee-en-half-uur lang Monopoly spelen en dit elke week opnieuw. Daar zitten wij niet echt naar uit te kijken. Er zijn voor ons vanzelfsprekend veel leukere (en kortere) spellen die hetzelfde niveau hebben als Monopoly. Het is ook een stukje traditie om altijd maar weer Risk te spelen, hoewel er betere alternatieven zijn.

Onze favoriete bordspellen

Bij deze presenteren wij jullie onze favoriete bordspellen. Het is een mix geworden tussen strategische lange spellen en de kortere spellen voor tussendoor. Deze lijst kan natuurlijk in de loop van de tijd veranderen en we hebben ons gelimiteerd aan tien spellen. We hebben natuurlijk meer gezelschapsspellen die we leuk vinden, maar voor deze spellen kun je ons altijd wakker maken.


De Kolonisten van Catan Basisspel
Vernieuwde editie van het bekende handelsspel de Kolonisten van Catan. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun je je nog meer inleven in de wereld van Catan! In 2 Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Ravensburger Puerto Rico - Bordspel
In 1493 ontdekt Columbus Puerto Rico, de parel van het Caribische gebied. En al een goede halve eeuw later beleeft het eiland haar eerste grote bloeiperiode. De spelers kruipen tijdens het spel van Ra Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Caylus Magna Carta
Het kaartspel is gebaseerd op het bordspel Caylus. De doos bevat geen bord omdat de kaarten het eigenlijke speelveld vormen. De tactische en strategische keuzes verschillen enigszins van zijn groter Lees verder...Wees de eerste om dit spel te beoordelen!

Lost Cities the Card Game
Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Carcassonne Spel - Nieuwe editie
In dit bekende legspel Carcassonne bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgeb Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Dominion Kaartspel
In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Pandemie + Uitbreiding
Het basisspel Pandemie met de uitbreiding Extreem Gevaar en in het lab. Lees verder...Wees de eerste om dit spel te beoordelen!

Ticket to Ride Nederland - Bordspel - Uitbreiding
In Ticket to Ride Nederland ga je op een fantastisch treinavontuur dwars door Nederland. Reis jij van het bruisende Amsterdam naar het gezellige Maastricht? Of ga jij lekker uitwaaien op de Waddeneila Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Kingdom Builder
Breid je koninkrijk uit door nederzettingen op te richten bij Kingdom Builder! Kingdom Builder wordt gespeeld op een variabel bord bestaande uit vier kwadranten met daarop verschillende terreinsoorten Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Zombie Dice - Horde Edition
It's Zombie Dice and two expansions – in one delicious, brain-filled package! Eat brains. Don’t get shotgunned. You are a zombie. You want brains. More brains than any of your zombie buddies. Zomb Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Bekijk ook de favoriete bordspellen van Nox hieronder. Daar staan ook heel wat leuke bordspellen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *