Goedkoop bordspellen kopen

a pair of dice

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 juli 2015

Je houdt van bordspellen en als je een bordspel leuk vindt, dan moet je die gewoon hebben. Maar je moet ook op de kleintjes letten. Daarom wil je goedkoop bordspellen kopen. Waarom meer betalen als je een gunstigere prijs ervoor kunt vinden. Maar waar bestel je die dan het beste? Het is tegenwoordig niet meer zo makkelijk een goede winkel uit te kiezen. In dit artikel laten we zien waar goedkoop bordspellen kunt bestellen.

Ten eerste moet je weten wat het spel waard is. Dit bepaalt hoe lang je moet zoeken voordat je een prijs hebt gevonden die eerlijk en fair is. Hoe goedkoop moet het bordspel dus zijn? Dit doe je het beste om eerst eens snel te zoeken naar het bordspel in bijvoorbeeld Google. Door snel te resultaten aan te klikken, zie je al snel wat het prijsniveau is van dit bordspel. Noteer de laagste prijs die je hebt kunnen vinden. Let ook op de verzendkosten!

Ga dan naar een veilingsite, zoals Ebay of [Marktplaats](http://www.marktplaats.nl target=) en zoek daar naar het bordspel dat je goedkoop wilt kopen. Vaak kun je tweedehands een spel in goede staat op de kop tikken. Vind je hier het gezelschapsspel dat je zoekt? Kijk dan naar de prijzen. Het hangt af van de staat van het spel, hoeveel minder je minimaal moet betalen voor het bordspel. Is het in goede staat, dan kan je 80-90% van de laagste prijs betalen. Is het in minder goede staat – dan moet je bijna de helft minder betalen zodat het zich loont. Loont de prijs, koop dan het spel. Gefeliciteerd.

Goedkoop bordspellen kopen in de speelgoedwinkel

Vind je geen goed aanbod, of is het bordspel niet te vinden op de veilingsite – dan zul je in een normale winkel een nieuw exemplaar moeten kopen. De vraag is: online of offline? Is het een spel van vroeger of een redelijk bekend spel? Dan ben je beter af in een speelgoedwinkel of een warenhuis. De prijzen zijn daar vaak iets beter daar kun je goedkoop bordspellen kopen. Viel je oog op een wat minder bekend spel, dan kun je eens kijken bij een spellenspeciaalzaak, maar waarschijnlijk ben je beter af op een online winkel, zoals Bol.com.

Een goedkoop spelletje is bijvoorbeeld Halli Galli: