Engelse bordspellen kopen

a close up of a monopoly board game

Gabriel Tovar op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 november 2015

In Amerika en de rest van de wereld, worden vele bordspllen uitgebracht. Als je wilt wachten op een eventuele Nederlandse vertaling, dan kun je vaak lang wachten. Engels is echter voor de meeste spellenliefhebbers geen probleem. Maar sommige mensen denken dat het lastig is om een engelstalig bordspel aan te schaffen. Het is echter heel makkelijk om Engelse bordspellen te kopen.

Spellenwinkel

In vele spellenwinkels in Nederland en Belgiƫ kun je gewoon het Engelse bordspel aanschaffen. Dit is vooral in de betere winkels. In de speelgoedafdelingen van grote warenhuizen zijn deze Engelse bordspellen vaak niet te krijgen. Google op internet naar een spellenwinkel bij jouw in de buurt. Mocht het gewenste spel er niet zijn, dan kun je deze vaak bestellen bij de betreffende winkel.

Online

Ook online zijn er zat mogelijkheden om aan een engelstalig gezelschapsspel te geraken. Er zijn tientallen spellenwinkels die ook online bordspellen verkopen. Ook online winkels zoals Bol.com verkopen vele Engelse bordspellen. Mocht je toch het spel niet vinden dat je zoekt, kijk dan eens op Funagain.com. Een van de grootste spellenwinkels wereldwijd. Daar vind je vast het spel dat je zoekt.

Waarom duurt een Nederlandse vertaling zo lang?

Het duurt een tijdje voordat de nieuwste bordspellen uit het buitenland op de Nederlandse markt komen. De Nederlandse uitgevers zullen niet zo snel een Engelstalig spel op de Nederlandse markt, als het succes nog niet duidelijk is. En als de beslissing eenmaal genomen, dan kost het tijd om al het spelmateriaal in het Nederlands te vertalen, de spelregels is al een hele kluif en soms moeten ook nog kaarten of het spelbord zelf vertaald worden.