Bordspellen online kopen

a close up of a wooden table with a star on it

Shamoil op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 juli 2015

Je hebt net het ultieme bordspel gevonden na urenlang recherche. Dit is het spel waarvan je vermoedt dat het jouw favoriete spel zal worden voor de komende jaren. Ook je vrienden en familie zullen versteld staan van het bordspel. Het heeft alles: spanning, portie geluk en heeft de perfecte tijdsduur. En nu wil je het aanschaffen. Het beste kun je de bordspellen online kopen.

Het internet heeft veel veranderd. Zo ook de manier waarop we spellen kopen. Vroeger ging je naar de spellenwinkel op de hoek en liet je je adviseren door de verkoper. Je moest maar hopen, dat de verkoper zich in jou kon inleven en niet gewoon zijn/haar favoriete bordspel verkocht. Of je ging naar een speelgoedwinkel of warenhuis. Met een beetje geluk had men daar ook de minder bekende, maar betere spellen in de schappen liggen. Vaak verliet je teleurgesteld de winkel. Maar nu kun je op het net zoeken naar je bordspellen, reviews lezen van andere spellenliefhebbers en online het bordspel kopen.

Voordelen van bordspellen online kopen

Het grootste voordeel is de grote keuze die je hebt uit bordspellen. Van bordspellen van Nederlandse bodem, via de laatste Duitstalige tot de enerverende Engelse gezelschapsspellen. Er is letterlijk voor ieder wat wils. Heb je op BGG jouw favoriete nieuwe spel gevonden? Dan kun je er donder op zeggen dat, hoe obscuur en oud (of nieuw) het spel ook is – je kunt het bordspel online kopen. Dit is ideaal voor de spellenliefhebber, die natuurlijk de allernieuwste bordspellen in huis wil hebben – ook als ze nog niet in het Nederlands zijn uitgebracht. Maar ook voor de ‘casual gamer’ een uitkomt. Hij/zij heeft de keuze uit een beter aanbod van bordspellen, die bij zijn smaak passen – dan de dertien in het dozijn spellen bij de speelgoedwinkel.

Tweede voordeel is het vergelijken van de prijzen. Waar je vroeger stad en land moest afreizen om een fatsoenlijke prijs voor een bordspel te vinden, kun je nu in een mum van tijd alle spellenwinkels doorklikken om online je bordspellen te kopen. Zoek naar je favoriete spel in een online zoekmachine en je hebt zo 10 of 20 winkels te pakken die dit spel aanbieden. Open de winkels in tabs. Onthou de prijs van eerste winkel en ga naar de volgende. Heeft deze een lager bedrag voor het spel staan? Sluit dan de eerder bekeken winkel weer. Zo ga je alle winkels bij langs en heb je altijd de laagste prijs. Wel even letten op de verzendkosten!

Opletten bij bezorging

Waar je natuurlijk moet opletten bij het online kopen van bordspellen is de bezorging. De naam zegt het al: online, dus je kunt niet even de stad in om je bordspel af te halen. De gezelschapsspellen moeten eerst verzonden worden, voordat ze bij jou op de mat vallen. Dit heeft twee nadelen. Ten eerste, de levertijd. Het duurt even voordat je daadwerkelijk met je vrienden het spel kunt spelen. Let hier dus op bij het uitkiezen van je winkel. TIP: Bij Bol.com heb je vaak je spel al de volgende dag in huis als je op tijd besteld. Ten tweede de verzendkosten. Gelukkig verzenden de meeste winkels tegenwoordig gratis je spel en is dat geen echt nadeel meer.

Bekijk ook eens de volgende video over bordspellen: