Splendor bordspel review

two men playing a game of monopoly on a table

2H Media op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 juli 2015

De spelers zijn alle handelaren op zoek naar waardevolle edelstenen, mijnen, transportmiddelen, ambachtslieden en shopfronts verwerven om uw waren te verkopen en het aantrekken van de ogen van de rijke edelen. Een prachtig spel dat de hersenen laat kraken, maar ook prima tussendoor speelbaar is. Splendor is splendid.

Overzicht van het Splendor bordspel

splendor bordspelSpelsoort – Kaartspel Speeltijd: 20-45 minuten Aantal spelers: 2-4 Moeilijkheid – Eenvoudig (kan geleerd worden in minder dan 10 minuten) Componenten -Zeer goed Designer – Marc André Meer info

 

Maar de waarheid is … dat Splendor bordspel is een set verzameling spel door en door. Dus in overeenstemming met de Machi Koro, waarom is er zoveel hype en vriendelijke woorden voor een spel dat in wezen is dat niet uniek?

Dat is de missie ik mezelf in deze de 4,623rd herziening van Splendor bordspel. Laten we gaan check it out.

De componenten van Splendor

Splendor bordspel is een kaartspel en ik kan zelfs niet te veel te doen in de manier van het analyseren van de kaarten op basis van sets, want terwijl er 3 verschillende decks ze zijn echt niet zo verschillend van elkaar.

Kaarten. Yep het spel kaarten, 90 van hen om precies te zijn. Zij worden verdeeld in drie verschillende decks die groen, blauw en geel ruggen voorzien en de kaarten in de hogere niveaus hebben steeds grotere toenemende kosten.

splendor bordspelElke kaart heeft een juweeltje symbool in de rechterbovenhoek van de kaart aan te geven wat voor soort gem vertegenwoordigt of aanbiedingen eenmaal verworven. Kaarten zijn bijna uitsluitend gewijd aan het kunstwerk en hier de illustrator heeft een leuke baan van het geven van een eenvoudig thema om elk dek gedaan.

Kaarten in het dek of het niveau één (waarvan er 40) zijn voorzien van de mijnen en terreinen dat elk van de edelstenen zijn gevestigd in. Deck twee (30) is voorzien van de methoden van het vervoer naar de pareltjes terug te krijgen uit de mijnen naar de beschaving en de ambachtslieden die helpen evalueren en te creëren juwelen. Terwijl dek drie voorzien van de winkelpuien en verkooppunten in ’s werelds mooiste hoofdsteden.

Het kunstwerk is heel kleurrijk en suggestieve en geeft de spelers iets om naar te kijken tussen de bochten. Het heeft een beetje van de ziel aan het ontwerp.

Een reeks gem symbolen linksonder geven de kosten om een ​​kaart te verkrijgen en indien meer dan één type soort edelsteen vereist (dit is meestal) dan numerieke waarden aanwezig zijn.

Sommige kaarten hebben ook een numerieke waarde in de linker bovenhoek als sommige kaarten waard zijn overwinning punten (1-5) op basis van de relatieve kosten.

De kaarten zijn goed gedaan zonder uitstekend. Het ontbreken van een matte / linnen afwerking ergert me echt als het een standaard kwaliteit opname in deze tijd moet zijn. Maar de kaart ontwerp zelf is zeer goed, omdat de plaatsing van belangrijke informatie in 3 van de 4 hoeken helpt echt te slepen het oog over het geheel van een kaart en dit helpt om het kunstwerk dat is heel aantrekkelijk presenteren.

splendor bordspelGem en Gold Tokens – Deze tokens zijn heel mooi en zijn meestal de belangrijkste ding dat steken in spelers gedachten toen ze voor het eerst het spel tegenkomt. Ze zijn niet helemaal tot het heft van casino kwaliteit poker chips, maar ze zijn beter dan gemiddeld en voelt lekker in de hand. Er is elke kans dat de spelers eindeloos spelen met hun tokens als ze nadenken over hun volgende zet.

Elke token beschikt over een van de 5 edelstenen gebruikt in het spel (diamanten, saffieren, smaragden, robijnen, onyx) en dan is er goud. Wat is echt leuk is dat het spel al komt stickered, wat een leuke verrassing, want ik ben het volledig verwachtte om te worden geconfronteerd met een sticker vel en 20 minuten van de toegevoegde werk.

Het laatste punt om hier op te merken is dat elke token is gekleurd om de edelsteen het vertegenwoordigt, dat is mooi passen, en er zijn 7 van elk type juweeltje en 5 voor goud. Al het goud tokens worden altijd gebruikt in elk spel, maar sommige tokens worden verwijderd in 2 en 3 player games. d10-3 Noble Tokens – In alle in totaal 10 aristocratische tossers worden gekenmerkt over deze tegels en zij vertegenwoordigen de adel die altijd na high-end kostbaarheden (sorry ik ben Australische en als zodanig een beetje anti-vestiging).

Als onderdeel van deze zijn ter plaatse. Omdat het plein in de natuur zijn ze niet groter dan ze moeten worden en opnieuw het kunstwerk is toegestaan ​​om de procedure te domineren. De enige andere functies zijn de reeks van gem bedraagt ​​dat elke Noble is na de VPs ze waard zijn eenmaal verworven (altijd 3). Met betrekking tot het ontwerp, het spel is consequent plaatsen vereisten linksonder en VP krijgen linksboven, die het spel helpt om snel duidelijk zijn en kunnen spelers de toestand van een spel in korte tijd te evalueren. Excellent.

Bekijk een review van Splendor hier:

Het laatste punt vermelden waard is dat deze tegels hebben een linnen afwerking, die ups de kwaliteit van de totale productie. Als alleen hetzelfde kan gezegd worden voor de kaarten.

Splendor: De regels

d10-4 Regels en invoegen – De regels zijn zeer eenvoudig te absorberen, duidelijk over hun intentie en net als het ontwerp zelf … efficiënter om een ​​tee.

De inzet is een goed stuk van het ontwerp, het verstrekken van kleine vinger gaten te helpen gemakkelijk verwijderen chips en een goede ruimte voor tegels en kaarten. De kwaliteit van het inzetstuk zelf is echter van iets goedkoper plastic maar dan weer de kosten van Splendor bordspel is in lijn met deze ook ik voel. Wees ervan bewust dat de deuken en barsten is mogelijk na verloop van tijd.

De algehele kwaliteit en de kenmerken van het model zijn zeer, zeer goed zonder vrij uitstekend is (vanwege de kwaliteit van het kaartmateriaal). Maar als je koopt Splendor bordspel u zeker het gevoel dat je waarde hebben ontvangen voor het geld van een component oogpunt.

De Opzet van Splendor bordspel

Splendor bordspel is een eenvoudig spel om te bereiden. De 3-kaart types zijn gewoon geschud in hun individuele dekken en 4 kaarten van elk dek zijn in een rij face-up geplaatst. Deze vormen de 12 kaarten op de markt die worden aangeboden op een bepaald moment. De rest van elk dek ligt naast de relatieve rij.

De 6 sets van de middelen worden vervolgens binnen handbereik van de spelers op palen geplaatst. Het aantal schijven in een spel is afhankelijk van het aantal spelers, alhoewel goud tokens worden gebruikt bij alle spelers telt.

Tenslotte is de set van 10 Noble tegels worden gemengd en 3 of 4 Nobles worden willekeurig getrokken en geplaatst face-up.

Een start speler is vastbesloten en het spel is klaar om te beginnen.

Een spel klaar voor spel lijkt erg veel op de afbeelding rechts.

The Play

Splendor bordspel is een van die ontwerpen die lijkt te veel doen met zeer weinig. De stroom van het spel is zo eenvoudig als het plukken van uw neus met uw favoriete hand en toch is er meer aan de hand dan aanvankelijk ontmoet het oog. slok

Het spel van Splendor bordspel ziet er een beetje als dit –

d10-1 Neem Gems – In dezelfde geest als een spel als Ticket to Ride, Splendor bordspel geeft het de spelers een van de drie opties met elke beurt.

De eerste van deze is om edelstenen te nemen van de resource stapels en natuurlijk dit is de manier waarop de spelers krijgen de middelen die ze nodig hebben om kaarten te verwerven.

Bij het nemen van edelstenen een speler heeft nog een keuze te maken uit twee mogelijke opties. Ze kunnen nemen 3 edelstenen mits zij allemaal verschillende types of ze kunnen 2 stenen van dezelfde soort te nemen.

Een optie biedt variatie en een groter aantal pareltjes, terwijl de andere transportvoertuigen meer van hetzelfde type, die belangrijk zijn kaarten die een groot aantal van de ene steen vorming te geven kan. De enige beperking die 2 stenen van dezelfde soort is dat er tenminste 4 pareltjes van dit type beschikbaar daartoe moet.

Als er ooit moet minder dan 3 pareltjes in een gegeven stapel dan kan de speler alleen maar toegang een daarvan op een enkele winding en die moet worden uitgevoerd als onderdeel van een unieke 3-gem inzamelingseeuwwisseling.

Als een soort edelsteen ooit uitgeput is het gewoon niet kan worden gebruikt nadat een speler betaalt voor een kaart en geeft deze pareltjes op de levering.

Een speler kan nooit meer dan 10 Gem Tokens aan het einde van zijn beurt. Als ze chips die ze ziet de 10 chip limiet overschrijdt, dan moeten ze chips terug te keren naar de levering aan hun totale terug te keren naar 10. Elke tokens kunnen worden geretourneerd … niet alleen degenen die net genomen.

mb De andere regel om hier op te merken is dat de Gold Tokens nooit kan worden genomen op deze manier. Zie punt 3 voor meer informatie.

d10-2 Koop een Card – De andere veel voorkomende optie is het afzien van het nemen van edelstenen om te betalen voor een enkele kaart. Elke kaart geeft de kosten aan edelstenen door een reeks gekleurde cirkels en een waarde om aan te geven hoeveel van iedere steen vereist. Een speler moet in staat zijn om te betalen voor een kaart in volle in om het te kopen en toe te voegen aan hun tableau.

De truc hier is dat een speler kan combineren alle gem tokens / chips die zij hebben met gem symbolen die aanwezig zijn op de kaarten die ze al face-up in het spel bezit zijn.

Dus het spel is ontworpen op een zodanige wijze dat het verzamelen van kaarten is niet alleen een middel om een ​​doel (het verdienen van VPS), het is ook een middel ter aanvulling van die middelen om meer kaarten krijgen naarmate het spel vordert. Dit is fundamenteel voor het spel van Splendor bordspel.

Inderdaad is het heel goed mogelijk in het midden tot eind spel om de beurt in welke kaarten kunnen worden verworven voor gratis nemen, omdat een speler houdt de kaarten die volledig kunnen betalen voor andere kaarten op de markt, zonder enige juweeltje tokens helemaal te brengen!

mb De andere manier voor een speler om een ​​kaart op hun beurt te kopen is om te betalen voor degene die ze in reserve te houden … zie het volgende punt.

d10-3 Reserveer een Card – Afbeelding afkomstig van s.pauchon De 3e optie is minder vaak in games, maar zeker vindt plaats regelmatig genoeg omdat Splendor bordspel is veel meer een geval van racen je tegenstanders om de belangrijkste doelstellingen.

Om u te helpen een speler plannen van hun spel en veilig belangrijke kaarten om hun strategie kunnen ze een kaartje reserveren door het nemen van het in hun hand zonder de kosten te betalen. Elke kaart in de markt kunnen worden gereserveerd op deze manier en de speler verdient ook een Gouden Munt van het aanbod. Dit zal vertrouwd aan spelers van spellen zoals Sint-Petersburg zijn.

Het voordeel van een kaart reserveren is tweeledig. Het helpt om een ​​kaart (die vervolgens kunnen worden betaald later) en verdient een Gold Token, die als jokers als het gaat om het betalen voor een kaart vast te zetten. Het enige nadeel van reserveren is dat de kaart niet onmiddellijk wordt toegevoegd aan tableau van een speler en de speler werd pas 1 token tegenover 2 of 3 hadden ze genomen chips.

Wanneer een kaart wordt gereserveerd of gekocht als in punt twee hierboven, wordt een nieuwe kaart getrokken uit de overeenkomstige loting dek om het te vervangen.

Een speler kan niet meer dan 3 kaarten in reserve op elk punt in het spel. Elke speler die 3 kaarten in de reserve heeft gewoon 2 opties voor hen beschikbaar – Neem Gem Tokens of een kaart kopen (van de tafel of met de hand).

d10-4 The Noble Bonussen – Het laatste element van het spel is om te spreken van de overname van Noble Tegels. Deze tegels zijn allemaal de moeite waard 3 overwinningspunten per stuk, met een aantal die een grotere verspreiding van soorten en anderen gem die hogere totalen van minder soorten gem. Noble tegels worden gewonnen door een enkele speler, zodra ze de kaarten die de eisen van een Noble Tile tevreden te houden. Vandaar dat er een andere weg voor spelers om punten te verdienen en deze kaarten stellen vaak de scène over welke types gem zijn meer waard dan anderen in de loop van een spel.

d10-5 triggeren de Endgame en winnen – Het spel zal vestigen op een nauwe wanneer een speler een overwinning puntentotaal van 15 of hoger bereikt. Dit is het doel dat de game drives … het is echt heel eenvoudig.

De kleine kicker in Splendor bordspel is echter dat het niet kiezen voor vriendelijke regels waarin alle spelers krijgen nog een beurt nadat het eindspel wordt geactiveerd. Hier moeten de spelers allemaal hetzelfde aantal windingen. Dus als de laatste speler om op te treden in een ronde kunnen krijgen om de magische gehele of daarbuiten, kunnen ze het spel regelrechte te winnen en de vangst van de andere spelers op de hop als ze nog te bereiken 15+. Dit kan echt branden als u op de verliezende einde en slechts een enkele draai weg van het bereiken van de finish. Plan zorgvuldig mensen. duivel

Moeten meerdere spelers overtreffen de 15 VP totaal in een bepaalde ronde, dan is de hoogste score wint. In het geval van een gelijkspel de speler met de minste kaarten in hun tableau overwinningen en betekent dit dat zij meer met minder middelen. Dus een strategie van het verkrijgen van vele, vele gratis kaarten te wijten aan een groot tableau kan averechts werken op de gelegenheid.

Is er meer dan ontmoet het oog hier … Waarom de High Praise?

Op het eerste gezicht is het een heel eenvoudig spel. Het is een geval van resource gathering, stellen verzamelen en omzetten van de middelen rechtstreeks naar de overwinning punten. Er is geen ingewikkelde economische motor, geen tekst gebaseerde kaart combo’s en geen variabele puntentelling voor min / maxing bepaalde soorten kaarten … en toch is het niet echt een gateway spel niet. Dus wat de heck is het?

d10-1 Het is een kameleon! – Ok stok met me hier als ik bouw mijn hagedis metafoor.

Op die eerste en tweede spel van Splendor bordspel het spel lijkt vrij ongecompliceerd – krijgen stuff hier, besteden daar en tally punten in de tijd.

De game voelt open en vrije en echt je het niet erg (soms fluiten) als Speler A slaat u card x als kaart y daar is vrij goed en je kunt die ene toch NAB.

Dit gaat op voor 20 minuten … en dan verlies je.

En dus probeer het opnieuw … en opnieuw … en weer. Plotseling bent u niet in het zonnige Californië of Brisbane of (steek tropische locatie naar keuze).

Nu bent u in het centrum van (invoegen Wartorn stad hier). Je begint in oog uw concurrenten serieus, je hartslag versnelt als u vermoedt dat ze ook mogen zijn na dezelfde kaart als jij en je begint te mompelen onder uw adem toen ze juweeltjes die alleen verhogen uw vermoeden te nemen.

De kameleon is veranderd van de tinten gevonden in een tropische fruit-bowl te meer verwant aan survival messen en zwarte warpaint tinten. lach

Splendor bordspel heeft een talent van het uitbrengen van het uber-competitief in spelers. U geslagen om een ​​kaart voor eens en zweren aan jezelf dat je niet geslagen naar de volgende. Een tegenstander verwerft een andere kaart met een blauwe edelsteen en u beiden uitwisseling untrusting blikken als je kijkt naar de Noble Tegels en realiseert u zich in directe concurrentie.

Pretty edelstenen en mooie kunst Begone! Dit is een serieuze … dit betekent oorlog! boos

Ik vind dit aspect van Splendor bordspel heel fascinerend omdat het echt wel aanwezig zijn en, in relatie tot tijdsbestek uit te spelen als een vulmiddel spel. Maar dit is geen gewone kameleon … weegt een halve ton. meeple

d10-2 Battle Lines getrokken vanaf het begin – So wat moet ik daarmee? Nou laat een kijkje nemen op de Noble Tegels. Terwijl sommige spelers kunnen gewoon benaderen het spel in lichtvoetig mode en vinden zichzelf struikelen over de mogelijkheid om te winnen Nobles, de waarheid is dat elke concurrerende speler zal zien dat ze dienen om de strijd lijnen ingesteld vanaf het begin te gaan.

Als de Nobles aangeboden functie Emeralds op de meerderheid van de tegels, dan kaarten die een speler verdient een Emerald Gem zal meer waard dan andere soorten edelsteen die alleen kunnen beschikken over een enkel Noble of helemaal niet zijn.

The Noble kaarten een spel binnen een spel, want met een finish ingesteld op 15 punten, een 3Vp verdiener is erg belangrijk. Op zijn minst moet je op de gelijkmaker in relatie tot Nobles verdiend minste wat je wilt om jezelf te vinden zijn concurrerend.

d10-3 Als je in de juiste plaats op het juiste moment – niet in tegenstelling tot Alhambra er een rand om Splendor bordspel die soms kunnen voelen ‘oneerlijk’, omdat je alles kan worden ingesteld om een ​​kaart zeer goedkoop kopen, maar het is gewoon niet in spelen. Dan vind je jezelf in een positie waar je echt nodig hebt om een ​​kaart te kopen omdat je op of in de buurt die 10 Gem-limiet. U maakt de verhuizing en de nieuwe kaart wordt onthuld. DAMMIT! Plotseling dat Emerald kaart opduikt, je tegenstander is in de perfecte positie om het te grijpen voordat u en bam dat Noble is verdwenen allemaal vanwege pech.

Dus wat ontvouwt? De spelers beginnen te zeer op hun hoede over het grijpen zomaar een kaart om een ​​ramp zoals die hierboven beschreven te voorkomen worden. Ze beginnen om selectiever geworden. Plotseling werd de kameleon zal niet alleen dineren op een bug nu … tenzij ze echt … echt moet.

d10-4 Een Dual Speed ​​Lizard – Nu de kameleon kan lijken op een vrij kalme wezen … zitten in dezelfde plaats voor uren … stalking zijn prooi. Maar als het nodig heeft om het flicks dat de tong op de snelheid van het licht en krijgt wat het kwam voor. Splendor bordspel is een soortgelijk beest de spelers twee toetsen manieren VPS verdienen. Ze kunnen zeker kijken om te consolideren, het opbouwen van gem kaarten in de tijd en werken hun weg naar die Noble Tegels. Maar ze kunnen ook kijken te richten en snare kaarten die bieden tot VPs en die kaarten die 3-5 VPs aanbieden zijn prijzen waard richten … zelfs als zij heel wat werk.

Niet alleen Splendor bordspel bieden twee paden naar de overwinning (en in waarheid ze moeten worden gecombineerd tot succes in de meeste games te verdienen), de realiteit is dat één weg kan komen ten koste van de andere. Dit is omdat grote VP kaarten meestal een groot aantal van een of twee specifieke types gem vereisen. Terwijl deze juweeltjes gemakkelijk genoeg kan worden verworven door middel van tokens en kaarten in uw tableau, kan het ten koste van een tegenstander het verwerven van een Noble Tile of meerdere kleinere kaarten in hetzelfde tijdsbestek, omdat ze een breder juweeltje spread tot hun beschikking. Splendor bordspel is heel veel over alternatieve kosten (een beslissing gemaakt hier kan heel goed betekenen voorgaande andere gelegenheid daar).

Maar soms zijn er die gouden momenten dat het Chameleon krijgt zijn cricket en de bidsprinkhaan ook. Door dat bedoelde ik dat het mogelijk is voor een Nobel tot 4 saffieren en een kaart waard 4 VPs is ook in het spel is dat een groot aantal van de saffieren vereist vereisen. Wanneer dat gebeurt en je kunt de dubbele doen … goed … het gewoon bevestigt dat de Kameleon is in de buurt van de top van de hagedis-to-insect voedselketen.

d10-5 Breedte Versus Depth – Een andere vraag die het spel gooit up is een van de, ‘Welk pad te nemen met betrekking tot de kaart overname’? Heeft u na een breed scala aan soorten kaarten in relatie tot de edelstenen die ze bieden of heeft u gespecialiseerd enigszins, beweren diepe sets van een type of twee en kijk om geld in wanneer hoge VP kaarten komen. In sommige opzichten is dit een uitbreiding van het eindpunt.

In eerste instantie lijkt het een no-brainer om te gaan na een brede basis van soorten gem, omdat die het mogelijk maakt een grotere verscheidenheid van kaarten zeer goedkoop te verwerven, zo niet gratis. Ik heb regelmatig op het einde van de verliezen waar mijn tegenstanders (meestal mijn liefdevolle partner en meer recentelijk mijn toekomstige zuster-in-law) worden oppakken van gratis kaarten links, rechts en in het midden, want ik ging te smal op bepaalde gem kaarten te vroeg.

Maar ik heb ook gezien spelers gelden een chirurgische aanpak om games en richten op de hogere VP kaarten vroeg, druk uit te oefenen op de slow-bouwen-spelers en veeg de vloer met hen voordat ze hebben zelfs raakte zelf gaan.

Ik ben er zeker van dat de winnende formule uiteindelijk ligt ergens tussen de twee benaderingen maar Splendor bordspel is zeker een spel waarbij de stand van zaken moet zorgvuldig worden gelezen als het spel zich ontvouwt en belangrijke beslissingen moeten worden gemaakt op de vlieg. Een masterplan geformuleerd in de eerste bocht en star vast aan van start tot finish zal de neiging hebben te verliezen om een ​​tegenstander die is flexibeler. meeple

d10-6 The Pace – Pace is zeker niet een probleem voor een spel dat regelmatig neemt ervaren spelers slechts 20-30 minuten te spelen. Maar hier wil ik het tempo te pakken als ik het gevoel dat het een echte kracht. Splendor bordspel is een van die ontwerpen die begint redelijk langzaam met edelstenen worden genomen en het kan niet zijn totdat de beurt 2 of 3, dat een speler zijn eerste kaart koopt. Zij mogen niet meer dan 3 kaarten door beurten 5-6 en dit is helemaal goed, omdat spelers om de beurt in 10-40 seconden en de downtime is minimaal.

Maar het spel verzamelt snel tempo. Tegen het midden van het spel spelers zijn waarschijnlijk verwerven gratis kaarten regelmatig of zeer weinig betalen voor hen. Plotseling een speler nabs een Noble, een ander pakt een 4VP kaart en plotseling de concurrentie heeft sprong van scores onder 6 tot scores van 9 en 10. Dat is op zeer korte afstand van de doellijn. Wow

Het spel neemt vlug op een hectische tempo, begin je je beslissingen met meer urgentie en elke extra overname door je vijanden voelt alsof je een stap dichter bij de rand van de klif.

Voor mij persoonlijk vind ik dit aspect van het spel bijna ongemakkelijk … en toch weet ik het is een van de aspecten die me terug heeft. lach

d10-7 schaar, papier … oh – Whilst zijn er vele andere aspecten van Splendor bordspel te bewonderen, dit is de sleutel voor mij. Ondanks de wetenschap hoe te spelen en waarderen dat ik het doel kan bereiken op verschillende manieren … wat houdt me terugkomen is dat ik weet nooit of mijn plan, mijn strategie zal ooit goed genoeg om te winnen. Zelfs in het midden van een spel van Splendor bordspel ik mezelf af of ik net genoeg hebben gedaan om de race naar de finish te winnen. Dat is ongebruikelijk is voor mij in games. Meestal weet ik hoe ik het bijhouden in Ticket to Ride, Hemelvaart, Stone Age of Kingsburg. In Splendor bordspel doe ik niet.

Het is dat het ontbreken van weten, de af of mijn rots hun schaar zal verslaan, het vermogen van het spel is om mij te willen om het te zien tot het einde, dat maakt het zo aantrekkelijk voor mij … zelfs als ik gefrustreerd bij gelegenheid bij Ik ben geslagen op de prijs.

d10-8 Mechanics that Matter – Het laatste aspect dat ik wil benadrukken ten aanzien van Splendor bordspel is dat het echt een mager beest in relatie tot mechanismen, maar wat is er echt belangrijk voor het totale spel. Als alleen die verklaring kon gelden voor sommige van mijn thematische games die ik zo dierbaar, want vaak lijken ze een haastig gemaakt berm burger – vol met onzin dat weinig, maar de grootte voegt zodat ze me meer in rekening kunnen brengen. verrassing

Namelijk Ik verwijs naar de gem limiet van 10 tokens en de mogelijkheid om slechts 2 edelstenen van een type als hun 4 of meer edelstenen in een stapel.

De voormalige regel is interessant dat een speler kan inderdaad verzamel edelstenen om ze over te nemen 10 in totaal, maar ze moeten dan gooi naar 10 voor het beëindigen van hun beurt. Dus het spel verzacht de klap voor de spelers een beetje, maar je nog steeds het gevoel dat je het niet zo efficiënt mogelijk als je dat doet.

Maar er zijn meer subtiele implicaties op de regel ook. Het dwingt echt de spelers om goed na te denken over wanneer ze 2 edelstenen of 3 moet nemen en het maakt ook de mogelijkheid van het nemen van een Gouden Munt en een kaart dat er veel meer verleiden op keer te helpen manipuleren van de token totale reserveren.

Dan is er de by-play tussen de spelers. Proberen uit te werken wat uw tegenstanders zijn tot in een spel van Splendor bordspel is echt belangrijk en dubbel dus als je kunt afleiden dat je in een directe race met anderen om een ​​bepaalde Noble of Gem Card. Dit kan ook uit te spelen in de manipulatie van Gem Token palen. Als is het cruciaal dat een tegenstander krijgt 2 Ruby Tokens volgende beurt, dan kan het verstandig en voorzichtig zijn om 3 Gem Tokens nemen op uw volgende beurt en daarmee vermindering van de Ruby stapel om 3 edelstenen, waardoor ze ontkennen dat kans. Zoals ik al eerder zei, kan Splendor bordspel een subtiel spel inderdaad en een aantal kleine beslissingen als deze kunnen oplopen tot een nipte overwinning in de uiteindelijke analyse.

Dat is echt de schoonheid van het hebben van een doellijn niet zo ver van de startlijn. Hoeven slechts 15 punten te winnen betekent dat kleine beslissingen daadwerkelijk toe doen. Als er één ding Splendor bordspel is niet schuldig aan, het is ontwerp bloat.

Om enkele herken ik dat dit soort rand in een spel kan worden beschouwd als goud stof en een uitstekend design. Voor anderen is het zo veel pluis en het niet hun boot drijven. Ieder zijn eigen ik zeggen … de markt is groot genoeg voor ons allemaal deze dagen.

d10-9 Scales Heerlijk – Een laatste punt dat ik moet toevoegen is dat Splendor bordspel is echt veelzijdig in goed zijn in alle van de speler tellingen 2-4. Het is goed in balans met elk nummer dankzij hoeveel juweeltje tokens en Noble Tegels zijn in het spel. De toegevoegde bonus is dat elke speler nummer heeft een iets ander gevoel en uitdaging ook.

Bij twee spelers het spel is erg strak en gespannen. Elke kaart en Noble is een directe race. Met 3 en 4 spelers is er behoefte om uw doelen zorgvuldiger te richten als je niet in staat zal zijn om ze allemaal te beveiligen en je zal niet in directe concurrentie voor die doelen met elke speler … je gewoon niet hebben de tijd voordat iemand zal je verslaan om dingen als je probeert om alles te richten.

Het enige nadeel dat ik heb op de hogere telling speler gevonden is dat Analysis Verlamming zijn kop kan verhogen als sommige spelers proberen om de steeds veranderende spel staat, die op zijn beurt kan leiden tot langer dan wenselijk spel lengtes te analyseren.

Anders dan dat het spel geluid en makkelijk om de tafel te krijgen in de meeste situaties.

Het laatste woord

Voor mij Splendor bordspel is een groot ontwerp want het haalt veel met relatief weinig. Het is goed om te kijken naar en voelt geweldig dankzij de heft van die chips en het stimuleert de geest voor diegenen die een kaartspel dat is meer strategische dan geluk gebaseerde wilt.

Timing, goed beheer en flexibiliteit zijn de sleutels tot het spelen goed en met weinig downtime en een tijd-kader dat is op gelijke voet met de meeste sitcoms, het spel geeft al meer dan het vraagt ​​van die spelen.

Maar let op oh vermoeide reiziger als u op zoek bent naar een frivole affaire wanneer de hersenen materie wordt afgestompt. Splendor bordspel is een scherp mes op zijn zachtst wanneer uitgeoefend door een ervaren de hand zeggen, en het eist dat u op uw tenen als je wilt om goed te doen.

Vanwege dit is niet een spel dat ik graag te bereiken voor al te vaak in een korte tijd. Voor mij is dit een leuke plek om te bezoeken een paar keer per maand, in het juiste bedrijf en in de wetenschap dat ik zal worden getest met elke play.

Natuurlijk uw spelen groep kan verschillende kilometers helemaal uit te halen. Is er een reden om het spel te verachten? Wel, het thema is vrij dun op zijn zachtst en zelfs de edelsteen types zal worden teruggebracht tot louter kleuren na een toneelstuk of twee zeggen. Het kunstwerk zal verdwijnen uit het zicht in de tijd en u zult worden als Dr. Manhattan (sorry ik zag Watchmen afgelopen nacht) … als je begint met de kaarten met elkaar verbonden door lijnen te zien … alsof je een bepaalde vorm van hemels wezen dat de sterrenstelsels ziet als een klein onderdeel van een groter geheel. Wooah net gelezen dat terug … kreeg om de paddo uitstappen. fluitje

Het zien van het grotere plaatje is natuurlijk geen slechte zaak helemaal niet, ik maak gewoon het punt dat de thematische shell weg wordt verwijderd op een bepaald punt en je kunt bijna zien de wiskunde in de besluitvorming. Persoonlijk heb ik geen probleem mee en nog steeds genieten van het spel. Voor anderen die een probleem kan zijn.

Kortom, hoewel ik denk dat Splendor bordspel is een groot ontwerp gemaakt van zijn tijd (waar de kortere termijnen zijn in de mode als de hobby-base verbreedt en het leven wordt steeds drukker). Als je het nog niet geprobeerd toen ik verzoek u dringend om het te proberen en vorm je eigen mening. Als je dan heb je waarschijnlijk weet wat ik het over heb.