Hoogspanning Review

graphical user interface, website

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 september 2015

Power Grid is de bijgewerkte versie van de Friedemann Friese krijt spel Funkenschlag. Het verwijdert het krijt aspect van het netwerk gebouw in de originele uitgave, met behoud van de fluctuerende commodities markt, zoals ruwe: De olie van het spel en een veiling round intensiteit denken aan de Prinsen van Florence.

Auteur: Friedemann Friese Aantal spelers: 2-6 Tijdsduur: 120 minuten Leeftijd: 12+ Moeilijkheidsgraad (1-5): 4

Het doel van Power Grid is om de meeste steden van stroom te voorzien wanneer het netwerk van iemand krijgt een vooraf bepaalde grootte. In deze nieuwe editie, de spelers markeren reeds bestaande routes tussen de steden voor de aansluiting, en dan bieden tegen elkaar om de centrales die ze gebruiken om de macht van hun steden te kopen.

Echter, zoals planten worden gekocht, nieuwere, efficiëntere installaties beschikbaar zijn, dus door alleen de aankoop, je potentieel dat anderen toegang tot superieure apparatuur.

Daarnaast moeten spelers de grondstoffen (kolen, olie, afval, en uranium) die nodig is om de macht te verwerven genoemde planten (met uitzondering van de ‘duurzame’ windmolenpark / zonne-installaties, waarvoor geen brandstof nodig), waardoor het een constante strijd om uw planten te upgraden voor maximale efficiëntie met behoud van voldoende vermogen om snel uw netwerk uitbreiden naar de goedkoopste routes te krijgen.