Zombicide - Black Plague

a close up of a monopoly board game

Gabriel Tovar op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 6 december 2017

Zombicide: Black Plague speelt zich af in de Middeleeuwen! De geheimzinnige krachten van de Necromancers hebben tijdens het tijdperk van zwaarden en tovenarij een zombie-invasie veroorzaakt. Jouw groep overlevenden zal niet alleen moeten proberen om in leven te blijven, maar zal ook het rijk moeten overnemen en wraak nemen op diegenen die verantwoordelijk zijn voor deze Apocalyps!

Zombies en Necromancers in Zombicide: Black Plague.

In het spel Zombicide: Black Plague hebben de spelers de leiding over ridders, dwergen en tovenaars die met krachtige zwaarden, kruisbogen en zelfs magische spreuken de zombies en de Necromancers kunnen verslaan. Bij Zombicide Black Plague werden de spelregels van het oorspronkelijk spel Zombicide vernieuwd, maar de spannende actie, de geladen sfeer en de eenvoud van de spelregels die zo karakteristiek zijn voor het originele spel, bleven behouden.

Maak de middeleeuwse straten weer veilig.

Voorzie jouw overlevende van een stevige uitrusting en geeft hem maliënkolders of schilden om zich te verdedigen tegen de zombies. Neem de spreukenboeken grondig door om een vloek uit te spreken over jouw tegenstanders of verlicht de poel van drakengal om een gigantisch drakenvuur te creëren! Versla deze zombies en neem ze door de middeleeuwse straten mee naar geheime gewelven onder de beveiligde stad, ga er op zoek naar oude artefacten, jaag op de onaantastbare Necromancers, zodat deze geen nieuwe zombies kunnen creëren en voer verschillende missies uit! Als je erin slaagt de middeleeuwse straten weer veilig te maken, dan worden jouw volgers de helden van deze donkere eeuw. Verlies je de strijd, dan word jij het laatste slachtoffer van de zombie-invasie.

Bekijk hier een video van Zombicide: Black Plague.

https://www.youtube.com/watch?v=FfEnDPSCxQY