Xia - Legends of a Drift System

a game of snakes and ladders on the grass

VD Photography op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 december 2017

In het spel Xia: Legends of a Drift System beleven de spelers een competitief ruimteavontuur in ‘sandbox’-stijl. Dit betekent dat spelers terecht komen in een virtuele wereld waar vrijwel alles mogelijk is. Het spel kan gespeeld worden met 3 tot 5 spelers en elke speler begint als een eenvoudige, maar gedreven aanvoerder van een klein ruimteschip. Tijdens het spelen moeten de aanvoerders tal van missies uitvoeren, nieuwe gebieden ontdekken en de strijd aangaan met de andere ruimteschepen. Aanvoerders moeten ook waardevolle vrachten proberen buit te maken, te redden of te verhandelen. Ze strijden met elkaar voor macht, rijkdom en, het allerbelangrijkste bezit, roem. Alleen de sterkste, moedigste en meest creatieve aanvoerder zal slagen in deze missie en de geschiedenis ingaan als de beste aanvoerder allertijden.

Ontwerp je eigen ruimteschip in Xia: Legends of a Drift System

Elke speler begint het spel met het uitkiezen en ontwerpen van zijn eigen ruimteschip. Investeer alle middelen die je hebt in krachtige motoren, zodat je ruimteschip snel, maar vooral voorzichtig de Galaxy kan verkennen. Construeer een gigantisch ruimteschip, zodat je tegenstander er meteen vandoor gaat. Koop een kleine motor en spaar je middelen om deze te investeren in het kopen en verhandelen van vrachten. Wil je op alles voorbereid zijn, stel dan een veelzijdig schip samen. De keuze is geheel aan jou!

Word jij de legendarische aanvoerder van een ruimteschip?

De bedoeling van Xia: Legends of a Drift System is een legendarische aanvoerder te worden. ‘Fame’-punten kan je verzamelen door missies te vervullen, gevechten te winnen, het meest efficiënte schip samen te stellen, vrachten op te eisen en deze te verkopen en titels te verwerven. De beste aanvoerder past zich aan zijn omgeving aan, schat elke situatie meteen juist in en wijzigt zijn plannen als dit nodig is. Gezond verstand is echt wel een vereiste om een rondje Xia: Legends of a Drift System te winnen! Sandbox: Wat Xia: Legends of a Drift System zo leuk maakt is dat elk spel anders is. Er zijn geen vaste regels hoe het spel gespeeld moet worden en spelers kunnen in de huid kruipen van vreedzame handelaars, moedige piraten, sterke arbeiders, ongenaakbare opportunisten, enz. ... De indeling van het spelbord gebeurt willekeurig, wat telkens zorgt voor een nieuwe spelbeleving. Spelers kunnen zelf het spelbord ontdekken en kiezen voor een kleine arena waarin ze vechten of gebruik maken van alle 19 sectoren zodat er op grote schaal kan worden gestreden. Een spelletje Xia: Legends of a Drift System bezorgt spelers telkens een unieke spelervaring.

Bekijk hier een video van Xia: Legends of a Drift System

https://www.youtube.com/watch?v=Uq8BUFNOvE4