Voor de poorten van Loyang

a group of game pieces

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 april 2017

In het spel Voor de poorten van Loyang wordt er handel gedreven. Spelers kweken groenten en verkopen die hun aan klanten. Om hun inkomsten te verhogen of hun productie op te drijven kunnen ze rekenen op de hulp van arbeiders. Velden, klanten, arbeiders en verschillende voorwerpen worden voorgesteld door kaarten.

Twee acties

Bij het begin van het spel krijgt elke speler vier kaarten. Spelers mogen kiezen uit twee acties: ze mogen een kaart uit hun hand midden op tafel leggen of ze mogen twee kaarten kiezen: een vanuit hun hand en een van op de tafel. De kaarten die overblijven worden op tafel gelegd en zijn beschikbaar voor de andere spelers. Naast deze kaarten ontvangen de spelers elke ronde een veldkaart. Op deze kaarten worden groenten van dezelfde soort geplant.

Na negen rondes eindigt Voor de poorten van Loyang

Tijdens elke ronde wordt een van deze groenten geoogst. Na het planten, het oogsten en het uitdelen van kaarten, mag elke speler zoveel acties uitvoeren als hij wil, weliswaar beperkt door het aantal kaarten of het aantal goederen die hij heeft. Op het einde van hun beurt kunnen spelers het geld dat ze gewonnen hebben op hun inkomstenbord plaatsen. Geld dat vroeg in het spel werd verdiend is meer waard dan geld dat later werd verdiend. Het spel eindigt na negen rondes en de speler die als eerste zijn inkomstenbord vol heeft, wint het spel.

Video van Voor de poorten van Loyang