Trains

a box of pills

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

In de negentiende eeuw, kort na de industriële revolutie werden over de hele wereld spoornetwerken aangelegd. Japan, liefhebber van de Westerse cultuur en vastbesloten een van de grote wereldnaties te worden, merkte dat er overal ter wereld private spoorwegnetwerken ontstonden en betrad de Gouden Eeuw van de spoorwegen. Met de hulp van invloedrijke personen en investeerders ontwikkelden deze kleine bedrijven zich uiteindelijk tot grote multinationals.

Twee verschillende versies van Trains

In het spel Trains zijn de spelers investeerders die deze kleine privéondernemingen uitbaten en ernaar streven om het allergrootste bedrijf te worden. In de versie uit 2012 door Okazu Brand speelt het spel zich af in de negentiende en twintigste eeuw. In de versie uit 2013 door AEG/Pegasus wordt er in de Moderne Tijd onder meer met kogeltreinen en vrachttreinen gespeeld.

Stations bouwen en sporen aanleggen door middel van kaarten

Iedere speler start met een beperkt aantal kaarten. Door deze stapel uit te breiden kunnen ze echter over de hele kaart van Osaka, Tokyo en andere plaatsen stations bouwen en sporen aanleggen. Het gaat er vooral om de juiste kaarten te kopen en deze op een zo effectief mogelijke manier te gebruiken. Verdien met je spoorweg voldoende punten en word zo de uitbater van het krachtigste spoorwegnetwerk in het hedendaagse Japan! Train is de eerste uitgave van de AEG’s Destination Fun serie! Zet je reis verder met de bekroonde Planes and Automobiles bordspellen. Integreerbaar met Trains: Rising Sun.

Bekijk een video van Trains

https://www.youtube.com/watch?v=8t1EYzUodN4