Tiny Epic Galaxies

a table with a game board and game pieces on it

Jacques Dillies op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

In Tiny Epic Galaxies staan de spelers aan het hoofd van een melkwegstelsel dat ze moeten uitbreiden. Ze doen dit door planeten te veroveren en hun kosmische vloot uit te breiden.

Het unieke dobbelsteen mechanisme van Tiny Epic Galaxies

Het spel maakt gebruik van een nieuw mechanisme met dobbelstenen. Het aantal dobbelstenen dat je mag gooien, hangt af van de kracht van jouw universum. Op elke zijde van de dobbelstenen staan symbolen die voor verschillende acties staan: je kan er een ruimteschip mee verplaatsen, je kan er jouw cultuur of energieniveau mee verhogen of politieke en economische invloed uitoefenen op de nieuwe planeten. Door een goede planning en de acties in de meest interessante volgorde uit te voeren, kan je heel wat bereiken in een beurt. Toch moet je hierbij oppassen want iedere tegenstander kan kiezen om jouw actie te volgen. Daarvoor betaalt hij één cultuur en mag hij dezelfde actie uitvoeren. Dit betekent dus dat je altijd aan de beurt kan komen, zelfs al is iemand anders aan de beurt.

Planeten veroveren om het grootste melkwegstelsel te creëren

Spelers koloniseren verschillende planeten gedurende het spel, waarvoor ze overwinningspunten krijgen en ze kunnen speciale vaardigheden krijgen die ze in hun eigen melkwegstelsel kunnen activeren. Het juiste gebruik van de grondstoffen zal jouw melkwegstelsel snel doen groeien en met de acties die je onderneemt, kan je uiteraard heel wat punten scoren. Zal jij erin slagen het grootste melkwegstelsel in de Galaxy te worden? Zal je jouw doelstellingen kunnen bereiken? Zal jouw melkwegstelsel overwinnen?

Bekijk een video van Tiny Epic Galaxies

https://www.youtube.com/watch?v=6lzZUo18M94