Through the Ages

graphical user interface, website

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 maart 2016

Through the Ages is een spel waarmee je beschavingen opbouwt. Elke speler moet proberen de beste beschaving op te bouwen. Dit gebeurt door middel van een zorgvuldig beheer, het ontdekken van nieuwe technologieën, het verkiezen van de juiste leiders, het opbouwen van culturen en het behoud van sterke militaire eenheden. Zwakheden in één van deze acties kan uitgebuit worden door jouw tegenstanders.

Through the Ages doorloopt de hele geschiedenis

Het spel doorloopt de hele geschiedenis. Het vertrekt vanuit de oudheid en eindigt in de moderne tijd. Eén van de belangrijkste mechanismen van TTA is het opbouwen van het bord. Technologieën, culturen en leiders staan centraal en kan je makkelijker opbouwen naarmate ze langer in het spel blijven. Om nieuwe technologieën te gebruiken, heb je wetenschap nodig om deze te ontdekken, voeding om een bevolking te creëren om de technologieën uit te voeren en grondstoffen (erts) om gebouwen te bouwen.

Terwijl je al deze zaken verzamelt, moet je er rekening mee houden dat je ook een leger nodig hebt. Een leger wordt op dezelfde manier opgebouwd als de beschaving. Spelers met een zwak leger zullen belaagd worden door andere spelers. Het spel heeft geen wereldkaart, je kan dus geen terrein verliezen, maar spelers met een sterk leger zullen grondstoffen en wetenschap stelen. Ze zullen leiders vermoorden en de bevolking en de cultuur overnemen. Het is moeilijk te winnen met een groot leger, maar het is makkelijk te verliezen met een zwak leger.

Meeste cultuur wint

De winnaar is de speler van wie de natie het meeste cultuur heeft op het eind van de moderne tijd.

Een tutorial voor Through the Ages