The Manhattan Project

a pair of dice

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 oktober 2016

Op de achterkant van de doos: de strijd om de macht op aarde begint. Welke natie zal overheersen en de meest invloedrijke supermacht worden? In het spel The Manhattan Project neem je de leiding over een atoomwapenprogramma om de meest krachtige bommen te maken. Je medewerkers moeten verschillende opdrachten uitvoeren: een infrastructuur opzetten om de bommen te kunnen maken, het leger uitbreiden om de gebouwen te beschermen en spionnen op pad sturen om het werk van de tegenstanders te stelen! Het lot van de natie ligt in jouw handen. Jij bepaalt wanneer je je medewerkers op pad stuurt en wanneer ze mogen terugkomen. Duidelijke leiding en uitgekiende strategieën zullen de winnaar van het spel bepalen. Neem dus de leiding en stel de toekomst van de natie veilig!

The Manhattan Project: weinig geluk

Bijkomende beschrijving: het spel The Manhattan Project is een spel waarbij geluk geen grote rol speelt, door een strategische speltechniek kunnen de spelers een efficiënt atoomprogramma opstellen en verder uitbouwen. Spelers ‘bommen’ elkaar niet kapot, maar kunnen door luchtaanvallen hun tegenstanders schade berokkenen. Het is een worker-placement spel met een extraatje.

Geen eindronde

Het spel bestaat niet uit verschillende rondes en heeft dus niet zoiets als een eindronde. Spelers kunnen kiezen wanneer zij hun medewerkers terugtrekken, maar worden hier ook vaak toe gedwongen tijdens het spel. Door een spionageacties zoals diefstal of sabotage kunnen spelers het programma van hun tegenstanders te weten komen en vernietigen.

Review van The Manhattan Project