The Lord of the Rings - The Card Game

a close up of a table with small objects on it

ibmoon Kim op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 6 juni 2016

The Lord of the Rings: The Card Game is een coöperatief avontuurlijk spel waarin spelers een opdracht moeten vervullen. Om hen hierbij te helpen kiezen ze 3 helden en verschillende bondgenoten. Er kunnen zich ook verschillende gebeurtenissen voordoen die een handje helpen bij het vervullen van de opdrachten.

In elke ronde sturen de spelers hun helden en bondgenoten op tocht om te strijden tegen de vijanden die hen bedreigen. De helden en bondgenoten moeten opdrachten vervullen, zichzelf verdedigen en de tegenstanders aanvallen. Zij hebben hier enkele mogelijkheden voor, maar deze zijn niet voldoende om alles ineens uit te voeren. De spelers staan dus voor een moeilijke keuze: kiezen ze ervoor zo snel mogelijk hun opdracht te vervullen, met het risico door de vijand te worden aangevallen, of proberen ze eerst hun vijanden uit te schakelen, zonder vorderingen te maken in hun opdracht?

Avonturenpacks voor The Lord of the Rings: The Card Game

Het spel The Lord of the Rings: The Card Game is een basisspel. Maandelijks worden nieuwe avonturenpacks uitgebracht. Het basisspel heeft 3 scenario’s, 12 beroemde karakters uit de boeken van J.R.R. Tolkien (waaronder Aragorn, Legolas, Gimli, Denethor and Eowyn) en 4 voorgemaakte spelerdecks. Spelers kunnen ervoor kiezen één van deze decks te gebruiken of ze kunnen hun eigen deck creëren om hun winstkansen te verhogen in de moeilijker scenario’s.

Maandelijks worden nieuwe avonturenpacks uitgegeven die een nieuw scenario, een nieuwe held, en nieuwe kaarten bevatten. Het basisspel is voor 1-2 personen, maar met een extra basisspel kan het spel gespeeld worden met maximum 4 spelers. Alhoewel dit spel zich afspeelt in Tolkiens Midden-Aarde vertegenwoordigen de scenario’s niet de scenes uit het boek, maar vinden die eerder plaats in de 17 jaar van Bilbo’s 111de verjaardag tot Frodo’s vertrek uit De Gouw.

Scenario's

De scenario’s van de saga-uitbreiding vertegenwoordigen wel de scenes uit de boeken. De Saga-uitbreidingen vormen een serie, zodat je alle saga-opdrachten uit de trilogie (+Hobbit) in een serie na elkaar kan spelen.

Review van The Lord of the Rings: The Card Game