Sushi Go!

a couple of men sitting at a table

2H Media op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Het spel Sushi Go! speelt bijzonder snel. Als speler bevind je je in een sushi restaurant en probeer je de beste sushi combinaties te maken.

Waan jezelf een Japanse chef in Sushi Go!

Door de meeste sushi rolls te verzamelen of een volledige set sashimi te maken, scoor je overwinningspunten. Door je favoriete nigiri in wasabi te dippen, kan je de waarde ervan maar liefst drie keer verdubbelen! En eenmaal je alles naar binnen gewerkt hebt, is het tijd voor pudding! Pas echter op welke sushi je je vrienden aanbiedt, misschien is het juist deze sushi die ze nodig hebben om jou te verslaan!

Zorg vooral voor de pudding!

Sushi Go! maakt gebruik van een spelmechanisme met kaarten dat gebaseerd werd op de spellen Fairy Tale en 7 Wonders. Het is een spel voor jong en oud, met vrij eenvoudige spelregels dat in een twintigtal minuutjes kan gespeeld worden. Het spelmechanisme bestaat erin kaarten te trekken en als je er geen gebruik van wilt maken, deze door te geven. Bij het zien van je kaarten, zal je moeten inschatten hoe de ronde zal verlopen en beslissen welk type sushi je wilt maken. Bij elke beurt moet je afwegen welke kaarten je wilt houden en welke kaarten je wilt doorgeven. Als je het spel slim speelt en je tegenstander op de juiste manier kan tegenwerken, kan je heel wat punten verzamelen. Daarnaast is het ook belangrijk om op het einde van het spel zoveel mogelijk puddingkaarten in je bezit te hebben.

Bekijk een video van Sushi Go!

https://www.youtube.com/watch?v=uZkY1a3ifEw