Survive - Escape from Atlantis!

a group of buttons sitting on top of a wooden table

Shamoil op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 december 2017

Survive: Escape from Atlantis is een bijzonder spannend spel waarbij spelers de bewoners van het zinkende eiland Atlantis in veiligheid moeten brengen en ook moeten onthouden waar de meest waardevolle stukken van het eiland zich bevinden. Het eiland is samengesteld uit 40 zeshoekige tegels die langzaam zinken in de immense oceaan (praktisch komt het erop neer dat de zinkende stukken van het bord verwijderd worden).

Overleven met Survive: Escape from Atlantis

Elke speler heeft de controle over 10 mensen (met een waarde van 1 tot 6) die ze naar de nabijgelegen eilanden moeten brengen voor Atlantis helemaal verdwijnt. Er kan gezwommen worden naar de eilanden of de er kan met de boot naar de eilanden gevaren worden. In de grote oceaan liggen echter zeeslangen, walvissen en haaien op de loer.

Het originele spel in een nieuw jasje

Het spel Survive: Escape from Atlantis! is eigenlijk een heruitgave van het eerder uitgebrachte spel Survive. Het spel werd uitgegeven door Stronghold Games die het in februari 2011 in de handel bracht. Survive: Escape from Atlantis bevat het originele spel Survive en extra stukken die bij deze nieuwe uitgave kunnen gebruikt worden. Survive: Esape from Atlantis! is het tweede spel in de ‘Survive Line’-serie.

Bekijk hier een video van Survive: Escape from Atlantis!

https://www.youtube.com/watch?v=-k1bcuPzAvg