Summoner Wars

a close up of a board game with black and white balls

Elena Popova op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 5 mei 2016

Summoner Wars is een snel, actie-kaartspel voor 2 tot 4 spelers. De spelers kruipen in de huid van Summoners. Summoners zijn machtige wezens die de kracht van de mysterieuze Summoning stenen gebruiken om de door oorlog verscheurde planeet Itharia te veroveren.

IJzingwekkende magie

Deze Summoners gebruiken ijzingwekkende magie op het slagveld om hun tegenstanders te bevriezen, hun vijanden van hun krachten te beroven en om regen van vuur uit de hemel te laten neerdalen. Maar bovenal roepen zij de fenomenale troepen van hun stam op om op het slagveld te strijden voor de overwinning. Een Summoner is zowel een tovenaar als een generaal en moet zijn duivelskunsten combineren met slimme tactieken om de vijandelijke Summoners te verslaan.

Speel een van de vele rassen in Summoner Wars

De Summoner Wars: Master Set bevat 6 nieuwe stammen waar de spelers kunnen uit kiezen. Speel als de Shadow Elves en camoufleer jouw plannen in tollende duisternis! Kies voor de Benders en breng jouw tegenstander in verwarring door zijn eigen troepen tegen hem op te zetten! Voer het bewind over de Vargath, de geitenstam uit de bergen die bliksemschichten kan oproepen! Selecteer de beruchte Sand Goblins en maak volop gebruik van hun kwaadaardige kunsten! Kies voor de Deep Dwarves en neem de macht van Geomancy in handen! Leid de woeste Swamp Orcs naar de oorlog en hou jouw tegenstanders vast in jouw ranken!.

Jouw strategie bepaalt de samenstelling van jouw stapel kaarten en hoe je ze het beste gebruikt. De juiste tactiek zorgt voor het belang van jouw kaarten in de strijd. Bouw stenen muren om jezelf te beschermen en om te dienen als magische zalen om jouw krijgers op te roepen voor de strijd. Roep jouw troepen op en stuur ze naar de gevechtslinies. Maak gebruik van magische spreuken om jouw troepen veilig te stellen en om jouw tegenstanders te vernietigen. Je kan enkel overwinnen door de dood van de Summoner van jouw tegenstander.

Een review van Tom Vasel van Summoner Wars