Summoner Wars

two men playing chess board game

Tanner Mardis op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Summoner Wars is een spel dat vlot speelt en is geschikt voor twee tot vier personen. De spelers kruipen in de huid van Summoners, machtige wezens die de door oorlog verscheurde planeet Itharia willen overheersen. Tijdens de gevechten maken deze Summoners gebruik van magische krachten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun tegenstanders op een bepaalde plaats bevriezen, de krachten van hun vijanden tenietdoen en zelfs vuurregens uit de hemel laten neerdalen. Maar het bijzonderste van allemaal is dat zij troepen krijgers naar het slagveld sturen om met elkaar gevechten aan te gaan in een eeuwigdurende strijd voor overwinning. Een Summoner is zowel een tovenaar als een generaal en maakt gebruik van een combinatie van magische krachten en goed beredeneerde tactieken om de vijand te verslaan.

De oorlog om Itharia in Summoner Wars

Het basisspel bevat twee rassen die oorlog zullen moeten voeren om Itharia. Elk ras heeft zijn eigen geheime doelstellingen en karakters; razende Elves die wraak willen nemen of vurige Goblins die de wereld in lichterlaaie willen zetten. Het basisspel bevat alles wat je nodig hebt om een spelletje te spelen: een speelbord, verwondingsfiches, dobbelstenen en een boekje met de spelregels. Maar hiermee is de oorlog nog niet ten einde! Het basisspel kan ook uitgebreid worden met een aantal nieuwe rassen, zoals de verschrikkelijke Undead van het verwoeste koninkrijk of de rechtvaardige en heldhaftige Human Vanguards. Elk nieuw ras heeft zijn eigen uitbreidingen, nieuwe krijgers, summoners en vaardigheden waardoor een eindeloze mix van strijdopties en verrassingen mogelijk wordt. Deze uitbreidingen bevatten ook Mercenary units, krijgers die helemaal niet in politiek geïnteresseerd zijn en de kant kiezen van wie hen ook maar kan gebruiken!

Verschillende uitbreidingen verkrijgbaar

Summoner Wars maakt gebruik van simpele, maar uitgebreide spelregels waarbij zowel het vormen van decks als het spelen van kaarten belangrijk zijn, gecombineerd met de tactiek van miniatuur oorlogsspellen. Door de aankoop van uitbreidingen of verschillende basisspellen kunnen spelers hun eigen rassen samenstellen om op verschillende manieren te spelen of om hun tegenstanders te slim af te zijn. Gedurende het spel sturen de spelers hun krijgers naar de strijd waar ze hun unieke krachten en vaardigheden kunnen gebruiken om de vijand te vernietigen. Heel wat strijders zullen gewond geraken in hun strijd naar overwinning.

Bekijk een video van Summoner Wars

https://www.youtube.com/watch?v=ifO52IxAXd0