Star Wars - Rebellion

a close up of a wooden table with a star on it

Shamoil op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 december 2017

Star Wars: Rebellion is een bordspel waarbij het epische conflict tussen het Galactic Empire en de Rebel Alliance centraal staat. Het wordt gespeeld met twee tot vier spelers. Ervaar nu zelf de intergalactische burgeroorlog!

Een strijd om het Universum met Star Wars: Rebellion.

In Star Wars: Rebellion voer je als speler of het Galactische Rijk aan of de onervaren Rebel Alliance. Je neemt de leiding over ruimteschepen, je bent verantwoordelijk voor de beweging van de troepen en je zet alle middelen zo goed mogelijk in. Gezien het grote onderscheid tussen het Empire en de Rebel Alliance, worden voor beide partijen verschillende voorwaarden gehanteerd om te winnen en moet je als speler dus je speelstijl aanpassen volgens de partij die je vertegenwoordigt. Speel je voor het Galactic Empire, dan kan je legers Stormtropers, een massa TIEs, Star Destroyers en zelfs de Death Star aanvoeren. Je zaait angst doorheen het hele Universum en met behulp van het grote leger dat je ter beschikking hebt, probeer je iedereen te overheersen. Om het spel te winnen, moet je het hoofdkwartier van de opkomende Rebel Alliance vinden en dit veroveren. Op de weg naar de overwinning kan je verschillende gebieden inpalmen en deze zelfs vernietigen. Ben je de leider van de Rebel Alliance, dan heb je de leiding over tientallen Troopers, T-47 airspeeders, Correllian corvettes en gevechtseskaders. Toch vormen deze troepen geen geduchte tegenstanders voor het Galactic Empire. Als het op kracht aankomt, zal jou meteen duidelijk worden dat deze legers veel sterker staan, dus zal je bij de verschillende planeten hulp moeten zoeken om gerichte militaire aanvallen uit te voeren om zo de basissen van het Galactic Empire te saboteren en waardevolle informatie te weten te komen. Om de intergalactische burgeroorlog te winnen zal je de inwoners van het Universum aan jouw kant moeten krijgen. Als je overleeft en je reputatie kan versterken, dan zal je de bewoners kunnen overtuigen om zich bij jou aan te sluiten en kan je zo de overwinning binnenhalen. In termen van pure kracht, zal je merken dat je vanaf het begin een duidelijk achterstand hebt en dus zal je planeten moeten verzamelen om zich aan te sluiten bij je zaak en gerichte militaire aanvallen moeten uitvoeren om imperiale bouwterreinen te saboteren en waardevolle intelligentie te stelen.

De naam Star Wars meer dan waard.

Dit spel bestaat uit meer dan 150 plastic miniaturen en twee spelborden die de tweeëndertig systemen van het Star Wars-melkwegstelstel voorstellen. Star Wars: Rebellion ligt in de lijn van alle vorige spellen en is de beroemde naam Star Wars meer dan waardig. In al zijn grootheid is dit spel tegelijkertijd een heel persoonlijk, filmisch en heroïsch spel. Het succes van de spelers hangt niet alleen af van de sterkte van de ruimteschepen, de voertuigen en de troepen, maar ook van de individuele krachten van karakters zoals Leia Organa, Mon Mothma, Grand Moff Tarkin en Emperor Palpatine. Terwijl de burgeroorlog in het Universum in alle hevigheid woedt, zijn deze leiders van onschatbare waarde voor je inspanningen. De geheime missies die ze proberen uit te voeren zal bij heel wat spelers herinneringen oproepen aan memorabele scènes uit de klassieke trilogie. Probeer als speler eens Luke Skywalker op Jedi-training sturen op Dagobah of Darth Vader een val opzetten waarbij Han Solo gevangen geraakt in een blok carboniet!

Bekijk een video van Star Wars: Rebellion.

https://www.youtube.com/watch?v=et_W21_PrOc