Star Wars - Imperial Assault

a group of cards on a table

An Lê Khánh op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 maart 2016

Het Star Wars: Imperial Assault spel is een strategisch bordspel waarbij tactische strijd en missies centraal staan. Het kan gespeeld worden met twee tot vijf spelers.

Het spel biedt 2 verschillende spellen vol strijd en avontuur in het Star Wars universum. Je komt midden in de Galactische burgeroorlog terecht tussen de Rebellen alliantie en het Galactische Rijk na de vernietiging van de Death Star over Yavin 4. In dit spel kunnen jij en je vrienden deelnemen aan twee verschillende spellen. Het Campaign spel behandelt de strijd tussen de sterke troepen van het Galactische Rijk tegen een uitmuntend team van Rebellen.

Zij strijden ervoor om de invloed van het Rijk op de Galaxy te doorbreken. Het tactische Skirmish spel doet jou en een vriend tegen elkaar vechten over tegenstrijdige doelstellingen. In het Campaign spel speelt zich af in het wonderlijke Star Wars universum. Eén speler staat aan het hoofd van het schijnbaar onuitputtelijke leger van het Galactische Rijk, die vastberaden is het vuur van de Rebellen voor altijd te doven. Tot vier spelers kunnen de helden zijn van de Rebellen, die geheime operaties uitvoeren om het Rijk te ondermijnen.

Star Wars: Imperial Assault: Verschillende spellen

Gedurende het Campaign spel doen zowel de vertegenwoordigers van het Rijk als de Rebellen nieuwe ervaringen op en verkrijgen ze nieuwe vaardigheden. Hierdoor evolueren de karakters doorheen het verhaal.

Het Skirmish spel geeft een heel andere spelervaring. In dit spel bekampen jij en een vriend elkaar in een tactische strijd. Je verzamelt jouw eigen interventiemacht van vertegenwoordigers van het Rijk, Rebellen en Huurlingen. Je bouwt een arsenaal aan commando kaarten op om een voordelen te krijgen in het heetst van de strijd. Elk Skirmish spel draait om gevaar en tactische keuze, of het nu gaat om het terugvinden van verloren holocrons of een strijd aangaan om een bende te verslaan.

Als extra's zijn ook het Luke Skywalker Ally Pack en het Darth Vader Villain Pack inbegrepen in het Imperial Assault Core spel. Deze Packs bevatten naast plastic figuurtjes ook aanvullende Campaign en Skirmish missies. Hierdoor nemen ook Luke Skywalker en Darth Vader deel aan het Imperial Assault spel. Met deze Packs krijg je een nog groter aantal missies waardoor jouw helden zij aan zij kunnen strijden met deze unieke Star Wars helden.

Bekijk een review over Star Wars: Imperial Assault