Star Wars - het kaartspel

a close-up of a game board

An Lê Khánh op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

De Galaxy kent donkere tijden. Het Galactische keizerrijk heeft door de macht van de Imperial Navy zijn heerschappij verstevigd. In de onderwereld van de meest bevolkte planeten en in de vestigingen van de Outer Rim staan machtige misdadigers aan het hoofd van criminele organisaties. Het keizerrijk staat op het punt aangevallen te worden. Maar toch is alle hoop nog niet verloren. De Rebel Alliance verzet zich tegen de ijzeren greep van het Galactische keizerrijk. Smokkelaars en andere ongure types bieden het verzet hulp. Zonder dat de keizer en de volgelingen van Sith zich ervan bewust zijn, werken de laatste Jedi’s hard om de vrede en de orde in het Galactische keizerrijk te herstellen.

Twee spelers lijnrecht tegenover elkaar in Star Wars: het kaartspel

Star Wars: het kaartspel is een spel voor twee spelers waarbij een van de spelers de rol van Rebel (light side, met de rassen Jedi, Rebel Alliance en Smugglers and Spies) aanneemt en de andere speler in de huid kruipt van een vertegenwoordiger van het keizerrijk (dark side, met de rassen Sith, Imperial Navy en Scum en Villainy). Met uitbreidingen kan je het spel met meerdere spelers spelen. Het spel speelt zich af in de originele Star Wars trilogie.

Doelstellingen bereiken door de juiste kaarten te spelen

Elke speler kiest zijn doelkaarten die missies, ideologieën en strategieën voorstellen en een deck eenheidskaarten die karakters, voertuigen, robots, beesten en ruimteschepen voorstellen. Daarnaast beschikken spelers ook nog over gebeurteniskaarten, verbeteringskaarten en lotkaarten. Bij elke doelkaart horen vijf andere kaarten die een doelset vormen. Deze doelsets vormen het deck van de speler waaruit hij de karakters, ruimteschepen en gebeurtenissen stuurt. Spelers gebruiken hun kaarten om de doelstellingen van hun tegenstanders te vernietigen, hun eigen doelstellingen te verdedigen en kaarten aan de Force Struggle toe te voegen. Het Empire wint als de Death Start het nummer twaalf bereikt. Bij elke beurt van de dark side verhoogt de telling. De nummering kan ook verhoogd worden door de Force Struggle te winnen, doelstellingen van de light side te vernietigen en door bepaalde effecten van de kaarten. De Rebels winnen door drie dark side doelstellingen te vernietigen voor het Empire wint.

Bekijk een video van Star Wars: het kaartspel

https://www.youtube.com/watch?v=c9dWPwoUQ-Y