Star Wars - Armada

a close up of a wooden table with a star on it

Shamoil op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 december 2017

Reusachtige ‘Star Destroyers’ vliegen ten strijde tegen de ‘Corvettes’ en ‘Frigates’ van de rebellen. Turbolasers ontketenen hevige vuurregens tegen de troepen van X-wing en TIE’s. Gespecialiseerde troepen gaan een race aan om beschadigde schilden van extra energie te voorzien. Laserstralen en ontploffingen teisteren het slagveld en slechts een van de schepen kan de strijd beslechten. Het spel Star Wars: Armada wordt gespeeld met 2 spelers. Een speler heeft de leiding over de Imperials, de andere speler is de leider van de Rebel Alliance. Als speler stel je je vloot samen en probeer je de vijand te verslaan.

Het unieke manoeuvre-systeem van Star Wars: Armada

Het spel beschikt over een uniek manoeuvre-systeem waarmee je je ruimteschepen over het slagveld stuurt, zelfs terwijl de troepen van de tegenstander om je heen razen. Als de ruimteschepen het gevecht aangaan, is het jouw taak om technische commando’s te geven die de strijd zullen bepalen en meteen ook het lot van de Galaxy. Het manoeuvre-systeem is een van de meest vernieuwende mechanismen van het spel en biedt een unieke speelervaring als je je ruimteschepen tussen de sterren door leidt. Het bestaat uit een aantal segmenten die verplaatst kunnen worden en die de koers van het schip kunnen bepalen. Dit mechanisme kan men zowel voor grote als kleine ruimteschepen gebruiken.

Geef de bemanning de juiste commando's

Star Wars: Armada biedt een perfecte combinatie van spannende ruimtegevechten, een prachtig design en heel toegankelijke spelregels wat zorgt voor een bijzonder aangename spelervaring. De grote ruimteschepen zijn niet alleen heel krachtige oorlogsmachines, maar tegelijkertijd ook logge en geavanceerde schepen waarmee in het heetst van de strijd niet makkelijk gemanoeuvreerd kan worden. Om deze schepen op een zo efficiënt mogelijke manier te besturen, is een uitgekiende strategie noodzakelijk. Als je je troepen op de juiste manier commando’s geeft, dan zal de bemanning deze op precies het juiste tijdstip uitvoeren. Elk ruimteschip heeft een bepaalde commandowaarde die bepaalt over hoeveel commando’s je op een gegeven ogenblik zal beschikken. Tijdens het opstellen van het spel stellen beide spelers een vloot samen. Naast bepaalde commandowaarden hebben de verschillende schepen ook specifieke eigenschappen. Spelers kunnen vooraf bepalen hoeveel punten ze aan deze vloot willen spenderen. Elk schip kost een aantal punten om dit in het spel te brengen. Eenmaal je een vloot hebt samengesteld kan je naar keuze commando’s beginnen geven. Tijdens elke ronde geef je je ruimteschip een nieuw commando zodat je de ruimteschepen van je tegenstander kan verslaan en kan heersen over de Galaxy.

Bekijk hier een video van Star Wars: Armada

https://www.youtube.com/watch?v=0XIoxNVW0GM