Spyfall

a close up of a monopoly board game

William Warby op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Spyfall is een uniek partyspel. Alle aanwezigen zijn spionnen en proberen te begrijpen wat er rondom hen gebeurt. Vrij makkelijk dus!

Probeer in Spyfall de verraderlijke spion te ontmaskeren

Het spel wordt gespeeld over verschillende ronden en bij het begin van elke ronde krijgen alle spelers, behalve één, kaarten met eenzelfde locatie: een casino, een rondreizend circus, een piratenschip of een heus ruimteschip. Eén speler krijgt echter een kaart waarop ‘Spy’ staat in plaats van de locatie. Daarna stellen de spelers elkaar vragen: “Waarom ben jij zo gek gekleed?” of “Wanneer werden wij voor de laatste keer uitbetaald?” of gelijk welke vraag je maar kan verzinnen. Met deze vragen proberen de spelers te weten te komen wie de spion is. De spion op zijn beurt weet niet op welke locatie hij zich juist bevindt. Hij moet dus goed nadenken over zijn antwoorden!

De identiteit van de spion

Op gelijk welk ogenblik mogen spelers elkaar ervan beschuldigen de spion te zijn. Als alle spelers het over de beschuldiging eens zijn, is de ronde ten einde en moet de verdachte speler zijn identiteit bekendmaken. Als de spion werd ontmaskerd, scoren alle andere spelers punten. Een spion zelf kan echter ook de ronde beëindigen door de locatie te raden. Als hij goed gegokt heeft, scoort enkel de spion punten.

Bekijk een video van Spyfall

https://www.youtube.com/watch?v=ceLo3YazI2g