Splendor

a group of game pieces

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 5 mei 2016

In het spel Splendor moeten de spelers edelstenen proberen te verzamelen waarmee ze ontwikkelingskaarten kunnen kopen.

Edelsteenmijnen

De spelers kruipen in de huid van handelaars in de Renaissance. Ze moeten proberen edelsteenmijnen op te kopen, transportmiddelen te vinden en winkels uit te baten waarmee ze prestigepunten kunnen verdienen. Als je rijk genoeg bent, krijg je misschien wel bezoek van een edelman waardoor jouw aanzien verder stijgt.

Splendor is een uitstekend spel

De speler die aan de beurt is, mag kiezen uit 3 verschillende acties: hij mag edelstenen verzamelen, kaarten kopen of een kaart reserveren. Als je kiest voor het verzamelen van edelstenen, mag je ofwel 3 verschillende stenen kiezen of 2 stenen van eenzelfde soort. Koop je een kaart, dan betaal je deze met edelstenen en leg je deze op jouw spelersgebied.

Als je een kaart reserveert, hou je de kaart omgekeerd bij en kan je deze sparen om later iets mee te bouwen. Dit kost jou een ronde, maar je krijgt er ook een gouden joker bij die je als om het even welke edelsteen kan gebruiken. Elke kaart verhoogt jouw rijkdom. Deze geven immers een bonus edelsteen, die je later kan gebruiken. Sommige kaarten leveren ook prestigepunten op. De speler die als eerste 15 prestigepunten heeft, wint het spel.

Bekijk een video van Splendor