Spartacus - A Game of Blood & Treachery

a group of cards on a table

An Lê Khánh op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Het spel Spartacus: A Game of Blood and Treachery is een spannende spel vol politieke intriges en bloederige gevechten en werd gebaseerd op de populaire tv-serie van Startz.

Spartacus: a Game of Blood and Treachery bij de oude Romeinen.

Elke speler staat aan het hoofd van een Romeinse familie en moet door politieke spelletjes en heuse gevechten de eer van deze familie beschermen en zoveel mogelijk macht proberen te krijgen. Als hoofd van de familie kan je hiervoor rekenen op lijfwachten die je beschermen tegen de aanvallen van rivaliserende families. Je hebt slaven die verschillende huiselijke taken op zich nemen en goud kunnen verdienen en gladiatoren nemen het tegen elkaar op om de eer van de familie te verdedigen.

De 3 fases van het spel

Het spel bestaat uit drie fases: de intrigefase, de marktfase en de arenafase. In de intrigefase smeden de spelers plannen om hun fortuin te vergroten en hun rivalen te ondermijnen. Plannen en reacties worden vertegenwoordigd door kaarten uit de intrigestapel. Om hun plannen te kunnen uitvoeren, deinzen de spelers voor niets terug. Zo kunnen ze andere spelers vragen (of omkopen) hen te helpen bij het uitvoeren van hun plannen. In de marktfase kunnen spelers verschillende goederen (gladiatoren, slaven, materiaal en lijfwachten) verhandelen. Spelers bieden tijdens veilingen ook tegen elkaar op om nieuwe middelen te verkrijgen. Rijkdom is immers niet de enige weg tot succes. Ook door elkaar te overbluffen en met elkaar te onderhandelen kunnen de spelers de felbegeerde middelen verkrijgen. In de arenafase worden bloederige gevechten gehouden. De gladiatoren van twee rivaliserende families nemen het tegen elkaar op in een hevige strijd om de macht. Op het arenabord wordt er gevochten met miniaturen. Om de winnaar te bepalen worden er aanvalsdobbelstenen, verdedigingsdobbelstenen en snelheidsdobbelstenen gegooid. Niet alleen door te vechten kunnen spelers scoren, er wordt ook onderling gewed op wie de overwinnaar zal zijn van deze gruwelijke gevechten. De strijders die als winnaar uit de arena treden verdienen eeuwige roem en hun leiders zijn verzekerd van de macht. Het doel van het spel is de invloedrijkste familie in Capua worden en zo de macht van de familie ook in de komende jaren veilig te stellen. Gedurende het spel zullen de spelers elkaar proberen om te kopen, elkaar proberen te vergiften, elkaar bedriegen, bestelen en beliegen en elkaars macht proberen te ondermijnen. Families zullen goud verhandelen om hulp te verkrijgen, elkaar om te kopen of om beslissingen te beïnvloeden. Ben jij een eerbare speler die zich aan zijn woord houdt of een verraderlijke bedrieger die draait met de wind?

Bekijk een video van Spartacus: a Game of Blood and Treachery

https://www.youtube.com/watch?v=m2ddB9-ni-4