Small World Underground

white and black dice on brown wooden table

Mick Haupt op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 mei 2017

“Deze wereld is niet groot genoeg voor ons allemaal, dus wordt het tijd dat jij een stapje opzij zet en plaats maakt voor mij.” Hier draait het allemaal om in het met diverse prijzen bekroonde spel Small World van Philippe Keyaerts. Ook in Small World Underground staat deze gedachte centraal. Het is een afzonderlijk te spelen spel met enkele nieuwe elementen.

Een plaatsje bemachtigen in de Small World Underground

In het spel strijden vijftien verschillende rassen, elk met eenentwintig speciale krachten, om een plaatsje op deze wereld te bemachtigen. Gedurende het spel heeft elke speler de leiding over verschillende rassen en kan dus ook van verschillende krachten gebruik maken. Spelers gebruiken deze rassen om ondergrondse plaatsen te veroveren. Op sommige plaatsen liggen relikwieën, op andere plaatsen kunnen spelers speciale krachten krijgen. Om van deze voordelen gebruik te kunnen maken moeten echter eerst de monsters bestreden worden. Op het einde van elke beurt krijgen spelers punten voor elke regio die ze veroverd hebben. De speler die op het einde van het spel de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar.

Een basisspel en uitbreidingen

Small World Underground kan als afzonderlijk spel gespeeld worden, maar kan ook met andere uitgaven van Small World gecombineerd worden. De uitgever zelf raadt wel aan eerst het basisspel Small World onder de knie te hebben voor met Small World Underground van start te gaan.

Bekijk hier een video van Small World Underground

https://www.youtube.com/watch?v=2eHCz31eX3k