Skye

graphical user interface, website

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 oktober 2016

Het eiland Skye is een van de mooiste plaatsen op aarde: parelwitte stranden, glooiende heuvels en hoge bergen. Het landschap van het eiland Skye is adembenemend mooi en iedereen is er door gefascineerd.

Bouw je koninkrijk uit in Skye

Skye is een spel voor twee tot vijf spelers waarbij de spelers hun koninkrijk moeten uitbouwen door tegels te leggen. Het spel bestaat in totaal uit zestien verschillende scoretegels, maar in een speelsessie worden er maar vier gebruikt. Door de keuze aan scoretegels is elk spel anders en moeten er bij elk spel andere tactieken en strategieën gebruikt worden.

Geld is belangrijk

Bij elk spel speelt geld een belangrijke rol. Dit geld doeltreffend gebruiken is echter niet zo makkelijk. Bij elke beurt spreiden de spelers de tegels voor zich uit en bepalen ze een prijs voor de tegels. Een hoge prijs voor een tegel vragen is best oké, maar dan moet je er wel zeker van zijn dat deze gekocht wordt. Als niemand de tegel wil kopen, moet de verkoper deze immers aan de vooropgestelde prijs terugkopen. Op het einde van het spel wordt de speler met het beste koninkrijk – en dus niet de speler met het meeste geld – de heerser van het eiland.

Review van Skye