Sid Meier's - Civilization - The Board Game

a group of people sitting around a table playing a game

Tomas Martinez op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 6 oktober 2016

Vóór jou liggen de vruchtbare gronden van een uitgestrekt land klaar om door jou veroverd te worden. Jouw voorzichtige stappen zullen het pad wijzen die je moet volgen. Neem de leiding over jouw volk en zij zullen je helpen een groot en belangrijk leider te worden. Als jouw beschaving door alle eeuwen heen standhoudt, zal je naam onlosmakelijk met eeuwige roem verbonden zijn. Fantasy Flight Games stelt je graag de langverwachte uitgave van Sid Meier’s Civilization: The Board Game voor.

Nieuwste speltechnieken

Met behulp van de nieuwste speltechnieken die je op verschillende manieren naar een overwinning kunnen leiden, kan je een imperium opbouwen dat de tand des tijds doorstaat. Leid je het grootste leger ter wereld dat alle vijanden kan verslaan? Of ben je de eerste om naar de sterren te reizen en er een unieke technologisch hoogstaande beschaving uit te bouwen? De keuze is aan jou.

Het spel Civilization: The Board Game werd ontworpen door Kevin Wilson die zich door de legendarische serie videospellen van Sid Meier liet inspireren. De spelers moeten doorheen de tijd een volledige beschaving naar de top leiden. Ze hebben hierbij de leiding over het volk zelf, hun technologieën, economie, cultuur en leger. De leider moet alle beslissingen nemen. Uiteindelijk zijn er, rekening houdend met de strategie van je tegenstanders, vier verschillende mogelijkheden om je beschaving naar de overwinning te leiden.

Het spel kan gespeeld worden met twee tot vier spelers die elk in de huid kruipen van beroemde leiders uit de geschiedenis en waarbij elk van hen uiteraard zijn zwakke en sterke punten heeft. Op het speelbord kunnen spelers steden en gebouwen oprichten, strijd voeren, op zoek gaan naar krachtige technologieën en door beschavingen te ontwikkelen kunnen ze hun volk samenstellen. Hoe je het spel ook speelt, er ligt een hele beschaving voor je open!

De fans van Sid Meiers klassieke videospellen zullen in Civilization: The Board Game heel wat gelijkenissen terugvinden. Met het videospel als basis creëerden de ontwerpers een geheel unieke speltechniek, waarbij de spelers als het ware vanaf nul een geheel nieuwe beschaving moeten uitbouwen. Elke speler begint met één stad, één leger en één verkenner. Van hieruit kunnen ze een doorheen de eeuwen de grootste beschaving ter wereld worden.

Betreed met Civilization: The Board Game de wereld van Civilization

Voor degenen die nog niet vertrouwd zijn met de serie videospellen is Civilization: The Board Game de ideale manier om de wereld van Civilization te betreden. De strategieën en tactische beslissingen die tijdens het spel moeten genomen worden, zullen strategische spelers en spelers die van oorlogsspellen houden zeker kunnen bekoren. De mogelijkheid om door middel van het opbouwen van een cultuur en het gebruik van technologische vooruitgang het spel te winnen, zal ook spelers die enkel in hun eigen beschaving geïnteresseerd zijn volop van het spel laten genieten.

Video van Civilization: The Board Game