Samurai

a person playing a game of monopoly on a table

2H Media op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 december 2017

Het bordspel Samurai maakt deel uit van de Knizia-trilogie en speelt zich af in het Japan van de Middeleeuwen. Spelers nemen het tegen elkaar op en proberen drie krachten naar zich toe te trekken: samoerai, boeren en priesters. Deze worden op het spelbord respectievelijk weergegeven door helmen, rijstvelden en Boeddha-figuren.

Zeshoekige tegels met verschillende krachten in Samurai

Het spelbord geeft een voorstelling van de eilanden van Japan. Het spel wordt gespeeld met zeshoekige tegels waarmee de spelers op de verschillende krachten invloed kunnen uitoefenen. Er bestaan zowel land- als zeetegels die rondom een bepaalde kracht neergelegd kunnen worden. Alle krachten (helmen, rijstvelden en Boeddha’s) worden door de tegeltjes van de spelers omringd en degene die het meeste tegeltjes rond een bepaald kracht heeft kunnen plaatsen, oefent de grootste invloed uit op deze kracht. Het spel gaat net zo lang door tot alle symbolen van een bepaald type kracht van het spelbord verdwenen zijn of tot er vier figuren uit het spel gespeeld zijn vanwege een gelijkspel.

Verzamel zoveel mogelijk krachten

Aan het einde van het spel vergelijken de spelers hun symbolen. De bedoeling is om zoveel mogelijk krachten te verzamelen. Een gelijkspel bij Samurai kan ook voorkomen, in dit geval worden de punten geteld volgens het aantal unieke symbolen die elke speler verzameld heeft.

Bekijk hier een video van Samurai

https://www.youtube.com/watch?v=nw93nDMvJMQ