Rococo

a group of buttons sitting on top of a wooden table

Shamoil op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 maart 2017

Welkom in het Rococo tijdperk tijdens het bewind van Koning Lodewijk XV waar uitbundige dansfeesten helemaal in zijn. Belangrijke personen tooien zich met de duurste gewaden en jurken om elkaar te overtreffen. Binnen enkele weken zal het grootste feest ooit plaatsvinden en iedereen komt naar je toe om de elegantste jas en de meest adembenemende jurk te laten maken. Er wordt je zelfs gevraagd het vuurwerk dat op het feest zal plaatsvinden te sponsoren. Plots besef je dat dit helemaal niet meer om louter de kledij gaat, maar om het organiseren van het meest prestigieuze dansfeest van de eeuw – tijd om te roc(k)en!

Deckbuilding-principe

Rococo is een bordspel dat gebruik maakt van het deck-building principe. Tijdens elke beurt worden bediendenkaarten gespeeld waarbij je deze bedienden een van de belangrijke taken laat uitvoeren: een nieuwe bediende in dienst nemen, materiaal kopen, een jas of een jurk maken of investeren in de versieringen voor het feest. Maar niet elke bediende kan elke opdracht aan, dus moet je weloverwogen keuzes maken, vooral omdat elke bediende een unieke bonus oplevert en je sommige bonussen kan inleveren voor prestigepunten.

Rococo eindigt na zeven ronden

Na zeven ronden eindigt het spel met het grote dansfeest en het tellen van de scores. Er vallen ook prestigepunten te rapen voor bediendenbonussen, voor jassen en jurken die je aan de gasten van het bal uitgeleend hebt en voor de versieringen die je gesponsord hebt. De speler met de meeste prestigepunten wint het spel.

Bekijk een video van Rococo