Railways of the World

a close up of a board game with black and white balls

Elena Popova op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 mei 2016

Railways of the World (2009) is de nieuwe editie van het basisspel van de populaire serie van spellen Railways of the World, uitgegeven door Eagle Games. Het werd oorspronkelijk uitgegeven als Railroad Tycoon in 2005. Het spel is identiek, maar er werden enkele verbeteringen doorgevoerd.

Stoomtijdperk

Ga terug in de tijd naar het stoomtijdperk waar je jouw reis begint met een locomotief (de kwetsbare John Bull, de eerste locomotief van Noord-Amerika) en een toekomstvisie (jouw Tycoon missiekaart). Bouw van hieruit jouw beginnend spoorwegnetwerk op tot een uitgestrekt spoorwegimperium. Verbind New York met Chicago, verdien een fortuin en ontwikkel grotere en snellere locomotieven. Misschien palm je wel heel Noord-Amerika in en bouw je de Transcontinentale spoorweglijn! Er zijn meerdere uitbreidingen verkrijgbaar met verschillende kaarten.

Railways of the World: nieuwe basisspel

Railways of the World is het nieuwe basisspel van de serie en bevat de motor plakkaten, spoorwegtegels, treinsymbolen, geld, obligaties en andere items die je nodig hebt in bijna alle spellen van de serie. Bij het basisspel is ook een spelbord inbegrepen dat het oostelijke deel van de Verenigde Staten afbeeldt en een kaart van Mexico. Dit spel werd voorafgegaan door andere treinspellen van dezelfde uitgever: Age of Steam, Australian Railways, Volldampf, New England Railways, Veld Spoorweg, Lancashire Railways, and Ferrocarriles Pampas. Railroad Tycoon kwam tot stand door de samenwerking met Glenn Drover.

Het spelmechanisme van het spel Age of Steam van Martin Wallace werd vereenvoudigd en er werden nieuwe componenten aan het spel toegevoegd. De bedoeling hiervan was om Railroad Tycoon aantrekkelijker te maken voor een groter publiek. Eind 2010 werd een herdruk gepubliceerd die enkele verbeteringen bevatte zoals de toevoeging van Railroad Operation kaarten voor de Mexicaanse kaart.

De serie Railways of the World kan met de hele familie gespeeld worden. Het speelbord van Railroad Tycoon is gigantisch groot (36x45 inches of 91x114 cm). Het spel kan dus het beste op een grote tafel of op de vloer gespeeld worden.

Runthrough van Railways of the World