Quantum

brown and black table

Brittani Burns op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Stuur je verkenners erop uit! Plaats je Flagship op een baan om de aarde! En tover dat Battlestation om tot iets nieuws! Jouw persoonlijke Quantum-aangedreven vloot zal jouw rijk tussen de verafgelegen sterren brengen. Hoe zal jij de geschiedenis ingaan? Als een razende vernieler? Een intelligente tacticus? Een onbevreesde ontdekkingsreiziger? Neem de leiding over jouw vloot, ontwikkel wereldschokkende technologieën en bereid de overlevenden voor op een beslissende confrontatie.

Verover een plaatsje in het universum met Quantum

In het spel Quantum staat elke speler aan het hoofd van een van de vier rassen die proberen een plaatsje in het universum te veroveren. De ruimteschepen worden voorgesteld door dobbelstenen, waarbij de waarde van de dobbelstenen de vooruitgang en de gevechtskracht van het ruimteschip bepaalt. Hoe lager het nummer, hoe groter de kracht van het ruimteschip. Zes ogen op de dobbelsteen betekent dus dat het ruimteschip heel snel is, maar zwak en één oog staat voor een traag, maar krachtig Battlestation. Elk schip heeft ook een speciale kracht dat eenmaal per beurt kan gebruikt worden. Destroyers kunnen de plaats van andere dobbelstenen innemen en Flagships kunnen andere ruimteschepen transporteren. Deze mogelijkheden kunnen vernietigende effecten als gevolg hebben.

Overwinnen door een combinatie van geluk en strategie

Tijdens het spel beschik je niet alleen over de ruimteschepen waar je mee gestart bent, met Quantum technologie kan je ook acties ondernemen om je schepen om te bouwen. Geluk speelt zeker een grote rol in dit spel, maar enkel als jij dit zelf wilt. Quantum is immers een spel waarbij ook een uitgekiende strategie een grote rol speelt. Overwinnen kan je door Quantum blokken op te bouwen. Telkens je een nieuw blok bouwt, kan je je vloot uitbreiden, een nieuwe vaardigheid krijgen of een eenmalige actie uitvoeren. Het bord is samengesteld uit modulaire tegels en het spel kan gespeeld worden op een van de dertig lay-outs of je kan er zelf een samenstellen. Quantum is een uniek spel waarbij ruimtegevechten, strategie en kolonisatie centraal staan. Het maakt gebruik van een uniek spelmechanisme en heeft een grote variëteit aan scenario’s en eenvoudige spelregels. Het zal dan ook de fervente speler en de minder ervaren speler kunnen bekoren. Het spel Quantum won in 2012 de Game Design Award op het IndieCade Festival of Independent Games als een prototype met de naam Armada d6.

Bekijk een video van Quantum

https://www.youtube.com/watch?v=eDOXtPm0EMw