Pathfinder Adventure Card Game - Rise of the Runelords – Base Set

white and red cardboard boxes on brown wooden table

Simon Hurry op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 december 2017

Het oude land Varisia wordt geteisterd door het kwaad: zwarte magie weerklinkt door de verlaten ruïnes, gigantische legers schrikbarende reuzen rukken op, moordenaars in de naam van duistere krachten en griezelige dwergen smeden plannen om het vredige stadje Santpoint te vernietigen. Met het Pathfinder Adventure Card Game: Rise of the Runelords kan jij de stad Varisia redden van de ondergang.

Pathfinder Adventure Card Game: Rise of the Runelords – Red Varisia

Dit coöperatieve, strategische kaartspel kan met 1 tot 4 spelers gespeeld worden. Spelers moeten valstrikken omzeilen, monsters vernietigen, duistere magie het hoofd bieden en verraderlijke vijanden verslaan. Als speler kruip je in de huid van een karakter uit een bijzondere fantasiewereld en moet je samenwerken met andere spelers om Varisia te redden. De karakters die over bijzondere eigenschappen beschikken worden weergegeven door kaarten en kan je in de loop van het spel op verschillende manieren opwaarderen. De klassieke eigenschappen, zoals kracht, handigheid, enz. ... worden met behulp van dobbelstenen aan de karakters toegekend. Spelers kunnen bondgenoten, toverspreuken, wapens en nog veel meer hulpmiddelen aankopen. Het doel van het spel is om de schurken te vinden en deze te verslaan voor een bepaald aantal beurten voorbij is. Schurken worden voorgesteld door een eigen stapel kaarten waarop uitdagingen en vijanden afgebeeld staan. Na elk rondje Pathfinder: Rise of the Runelords worden de karakters sterker. De stapel kan aangevuld worden met extra uitrusting, bijzondere magie en speciale krachten die ze kunnen gebruiken om grotere uitdagingen aan te gaan.

Uitbreidingen van het spel

Het spel Pathfinder Adenture Card Game kan uitgebreid worden met een set van om en bij de 500 kaarten. Het basisspel Rise of the Runelords kan gespeeld worden met 1 tot 4 spelers. Met een aanvullende karakterstapel van 110 kaarten kan je dit spel ook met 5 of 6 spelers spelen en kunnen de karakters nog meer opgewaardeerd worden. Elke 2 maanden komen er extra stapels bij, telkens met een inhoud van 110 kaarten. De basisset bevat 1 spelregelboek, 5 dobbelstenen en 385 kaarten met een verschillende betekenis.

Bekijk hier een video van Pathfinder Adventure Card Game: Rise of the Runelords – Base Set

https://www.youtube.com/watch?v=Sl_3VpMncNQ