Pandemic - The Cure

a hand pointing to a map

Jacques Dillies op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 mei 2017

Pandemic: The Cure is de dobbelsteenvariant van het populaire klassieke bordspel Pandemic. Het spel wordt in minder dan een minuut opgesteld en een rondje speel je in ongeveer een half uurtje.

Pandemic: The Cure: red de mensheid

Net zoals in het bordspel wordt de wereld door vier ziektes bedreigd en is het aan jou en je team om de mensheid van deze ziektes te redden. Het hele team moet samenwerken om de broeihaarden van de ziektes onder controle te houden en een middel te ontwikkelen om deze ziektes te bestrijden. Spelers moeten elk op hun beurt dobbelstenen gooien en bijhorende acties uitvoeren. Spelers kunnen zowel vliegen als varen naar de zes werelddelen, ze kunnen de ziektes in hun eigen regio bestrijden, stalen verzamelen voor verder onderzoek en kennis uitwisselen om samen een remedie te vinden om de ziektes te bestrijden.

Een uniek dobbelsteenspel

Elke speler speelt een unieke rol en heeft zijn eigen set dobbelstenen en specifieke vaardigheden. Om het spel te winnen zullen alle spelers van hun eigen speciale vaardigheden optimaal gebruik moeten maken. De ‘Dispatcher’ kan bijvoorbeeld dobbelstenen gebruiken om naar andere werelddelen te vliegen, terwijl de ‘Medic’ gespecialiseerd is in het behandelen van de ziektes. Spelers kunnen zelf kiezen hoeveel keer ze hun dobbelstenen gooien, maar hoe vaker ze deze rollen op zoek naar de perfecte actie, hoe groter de kans dat een volgende epidemie uitbreekt. Op het einde van elke beurt worden nieuwe besmettingsdobbelstenen gegooid waardoor er op verschillende plaatsen nieuwe ziektes uitbreken. Als een regio besmet is met drie dobbelstenen van een bepaalde kleur, zal een uitbraak plaatsvinden en zal de ziekte zich verspreiden naar de aangrenzende regio’s. Als er te veel ziektes uitbreken, geraken er te veel mensen besmet of wordt de besmettingsgraad te hoog en verliezen alle spelers. Als de spelers echter op tijd een middel kunnen vinden voor de vier ziektes, wint het hele team en is de mensheid gered!

Bekijk hier een video van Pandemic: The Cure

https://www.youtube.com/watch?v=VqUb6Vuw1WE