Orléans

white and brown chocolate cupcakes on brown wooden table

Edz Norton op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 mei 2016

Het spel speelt zich af gedurende de Middeleeuwen in Orléans. De spelers moeten een gevolg samenstellen van landbouwers, handelaars, ridders, monniken, enz. Met deze volgelingen moeten ze handel drijven, gebouwen oprichten en wetenschap beoefenen om zo de macht te grijpen in het Frankrijk van de Middeleeuwen.

Handelsmissies

In Orléans en de streek rond de Loire kan je handelsmissies naar andere steden organiseren om felbegeerde goederen te bemachtigen en handelsposten te bouwen. Je hebt de vaardigheden van de volgelingen nodig om jouw macht uit te breiden. Hiervoor zet je ze aan het werk als handelaars, arbeiders en wetenschappers. De ridders breiden jouw actieterrein uit en beschermen jouw handelsmissies. Vakmannen richten handelsposten op en maken materiaal om mee te werken. Geleerden maken vorderingen in de wetenschap. Je moet er ook vooral voor zorgen om actief te zijn in de kloosters, want met de monniken aan jouw zijde is de kans kleiner om ten prooi te vallen aan het lot.

Orléans: meer acties dan mogelijk

In het spel Orléans zal je altijd meer acties willen ondernemen dan mogelijk en er zijn veel paden die naar de overwinning leiden. De uitdaging is om zo goed mogelijk alle elementen te combineren om zo jouw strategie te bepalen.

Runthrough van Orléans