Notre Dame

a group of game pieces

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 december 2017

In het bordspel Notre Dame kruipen de spelers in de huid van de leiders van enkele invloedrijke families in het Parijs van de 14de eeuw. Onder de toren van de kathedraal, de Notre Dame, strijden ze om welvaart en reputatie. Elke familie staat aan het hoofd van een van de stadswijken rond de Notre Dame. Als hoofd van de familie probeert elke speler, door slim gebruik te maken van zijn actiekaarten, de macht en de invloed van zijn familie te vergroten. Als de families niet goed zorg dragen voor de inwoners van de stadswijken, dan worden ze bestraft. De speler die op het einde van het spel het meeste prestige heeft is de winnaar van het spel.

Beslissingen nemen en acties uitvoeren bij Notre Dame

Notre Dame is zowel een origineel als een heel eenvoudig spel. Spelers moeten elke beurt en elke ronde beslissingen nemen die een belangrijke invloed kunnen hebben op het verloop van het spel. Als een speler een bepaalde actie uitvoert, dan moet hij het bij deze actie houden en kan hij geen andere acties meer ondernemen. Zich concentreren op een aspect betekent dat men andere, misschien belangrijker aspecten uit het oog verliest en dit kan leiden tot heel gevaarlijke situaties, vooral nu de pest de stad nadert.

Negen spannende ronden speelplezier

Na 9 spannende ronden en ongeveer 75 minuten volle actie is het spel ten einde. De speler die zijn kaarten op de slimste manier gebruikt heeft en die de meeste overwinningspunten heeft gescoord is de winnaar van Notre Dame.

Bekijk hier een video van Notre Dame

https://www.youtube.com/watch?v=EXsuTUmNC5E