Neuroshima Hex!

a group of cards on a table

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 december 2017

Neuroshima Hex! is een strategisch spel dat zich afspeelt in de post-apocalyptische wereld van Neuroshima. Het spel is van oorsprong Pools en de spelers nemen verschillende rollen aan. Elke speler is de leider van een van de vier troepen: Borgo, Hegemonia (Hegemony), Moloch en Posterunek (Outpost). Elk leger beschikt over 34 tegels. Er bestaan tegels voor soldaten, ondersteuningstegels en tegels om speciale acties uit te voeren. Het spel wordt gewonnen door de speler die op het einde van het spel alle hoofdkwartieren van de tegenstanders heeft vernietigd of door de speler die zelf het minste schade heeft opgelopen.

De verschillende uitgaven van Neuroshima Hex!

De tweede versie van Neuroshima Hex!, uitgebracht op Spiel 2007, heeft vernieuwde graphics en een groter spelbord. Bij de aankoop ervan krijg je er het uitbreidingspakket Neuroshima Hex! Doomsday Machine 1.0 bij. Deze versie beschikt ook over een vijfde leger dat tegen elk ander leger ingezet kan worden. De eerste Franse editie van Neuroshima Hex! die in 2008 werd uitgebracht, bevat vier bijkomende Mercenary-tegels. De Engelse editie van Z-Man Games heeft dan weer als extra de Mad Bomber-tegel. De uitgave Neuroshima Hex! 3.0 van Z-Man Games die verscheen in 2013, bevat correcties op de spelregels, het Doomsday Machine leger (voor vijf troepen in het basisspel), een solo variant met 55 puzzelkaarten die zorgen voor uitdagende situaties en een nieuwe 3-speler variant: Deathmatch, Deathmatch met scores, een speler tegen een heel team van spelers en een team match (een speler tegen 2 troepen).

Compatibele versies

Het spel kan ook uitgebreid worden met Unofficial Neuroshima Hex! uitbreidingen. Alle troepen van alle versies die doorheen de jaren werden uitgegeven zijn compatibel. De enige verschillen tussen alle versies is het design.

Bekijk hier een video van Neuroshima Hex!

https://www.youtube.com/watch?v=-az4YI7QMFY&t=69s