Mysterium

a box of pills

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Tajemnicze Domostwo of Mysterium is een coöperatief bordspel voor twee tot zeven spelers. Een speler kruipt in de huid van een geest die rondwaart in een mysterieus oud landhuis. De andere spelers zijn paranormaal begaafde zielen die door de eigenaar van het huis de opdracht hebben gekregen het mysterie op te lossen en de bewoners, die ’s nachts door de geest gekweld worden, weer rust te gunnen.

Op zoek naar een geest in Mysterium

Volgens de legende is de geest de ziel van een van de vorige bewoners die meer dan honderd jaar geleden ter dood veroordeeld werd voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Door in het huis rond te dwalen wil hij de mensen duidelijk maken wat al die tijd geleden echt gebeurd is, zodat gerechtigheid geschiedt en hij eindelijk rust kan vinden. De paranormaal begaafde zieners moeten proberen te achterhalen wat de geest wil duidelijk maken.

Vind de geest in zeven dagen en zeven nachten

Als zij hierin slagen, krijgen zij niet alleen eeuwige roem, maar ontvangen ze bovendien een royale beloning. Ze krijgen zeven dagen en zeven nachten om in deze opdracht te slagen. Komen ze op tijd te weten wat de geest hen wil duidelijk maken, wint iedereen het spel (inclusief de geest).

Bekijk hier een video van Mysterium

https://www.youtube.com/watch?v=ycqrJy2988c