Mice and Mystics

a close up of a game board with pills on it

ibmoon Kim op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 oktober 2016

In het spel Mice and Mystics kruipen de spelers in de huid van personages die nog steeds trouw zijn aan de koning, maar om aan de klauwen van Vanestra te ontsnappen veranderd zijn in muizen. De muizen moeten een race aangaan door een kasteel, dat nu plots twintig keer groter lijkt.

De kleine helden moeten in het kasteel van Vanestra niet alleen haar volgelingen proberen te verslaan, maar krijgen ook nog eens te af te rekenen met tal van andere verschrikkingen. Kruip in de huid van de wendbare Prince Collin en baan je een weg langs je vijanden heen of probeer Nez Bellows, de potige smid.

Mice and Mystics: Vrienden en vijanden

Breng je vijanden in verwarring als de verschrompelde, oude Maginos of bescherm als Tilda je vrienden met geneeskrachtige eigenschappen. Elke speler zal een belangrijke rol vervullen in de opdracht de koning te waarschuwen en door een uitgekiende strategie zullen de spelers Vanestra kunnen verslaan. Mice and Mystics is een coöperatief avonturenspel waarbij de spelers moeten samenwerken om het koninkrijk dat in gevaar is te redden. Ze zullen met heel wat tegenstanders zoals ratten, kakkerlakken en spinnen te maken krijgen en uiteraard met de grootste van alle verschrikkingen: de kat van het kasteel, Bordie.

Vernieuwend spel

Mice and Mystics is een vernieuwend spel waarbij moed voorop staat en speelt zich af in een zich steeds veranderende interactieve omgeving. Het heeft een boeiende verhaallijn die zich ontwikkelt naarmate het spel vordert. Door het Kaassysteem kunnen spelers gedurende het spel de kruimels van kostbare kaas verzamelen en deze gebruiken om hun muizen nieuwe vaardigheden bij te brengen om zo ogenschijnlijke onoverkomelijke problemen op te lossen.

Vrienden die dit bijzondere spel speelden zullen het nog jarenlang over hun avonturen hebben – op voorwaarde dat ze het nog kunnen navertellen... Advies voor uitbreidingen: Voor diegenen die uitbreidingen hebben op dit spel, is de aangewezen volgorde: Sorrow and Remembrance (basisspel), Cat’s Cradle (hoofdstuk één), Heart of Glorm, The Ghost of Castle Andon (hoofdstuk twee), Downwood Tales, Portents of Importance (hoofdstuk drie), verbonden met het verhaal in Tail Feathers.

Video van Mice and Mystics