Marvel Dice Masters - Avengers vs. X-Men

a group of cards on a table

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Marvel Dice Masters: Avengers vs. X-Men, ontworpen door Michael Elliott en Eric M. Lang die ook Quarriors! op hun naam hebben staan, is een bordspel waarbij de spelers dobbelstenen moeten verzamelen.

Marvel Dice Masters: Avengers vs. X-Men: stel je eigen team van superhelden samen

Elke speler kiest een team van superhelden, Captain America, Wolverine, Spider-Man en vele anderen, die door dobbelstenen worden voorgesteld. Elk team wordt samengesteld door 15 dobbelstenen en een speler kan enkel dobbelstenen kopen van zijn eigen team. Elke held heeft een of meer karakterkaarten die de speciale vaardigheden van de karakters weergeven, afhankelijk van het rollen van de dobbelstenen.

Nooit uitgespeeld dankzij de vele uitbreidingen

Verschillende versies van deze kaarten zijn verkrijgbaar in uitbreidingen van het spel, zo kunnen spelers hun team nog meer personaliseren. Door het rollen van de dobbelstenen krijgen spelers energie, kunnen ze nieuwe helden aanwerven en kunnen ze gevechten aangaan. Elke speler brengt daarbij ook twee actiekaarten in het spel, die ze midden op de tafel leggen. Beide spelers kunnen deze kaarten kopen. Als alle levens van een speler opgebruikt zijn, wint de andere speler. Het basisspel The Marvel Dice Masters: Avengers vs. X-Men bevat 44 dobbelstenen, 38 kaarten, 2 zakjes met dobbelstenen en een compact boekje met de spelregels. Het uitbreidingspakket bevat 2 dobbelstenen met 2 overeenkomstige karakterkaarten.

Bekijk hier een video van Marvel Dice Masters: Avengers vs. X-Men

https://www.youtube.com/watch?v=Xe5dqKRx_HY