Mansions of Madness

a group of small square objects

Clastr Cloud Gaming op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 maart 2017

Verschrikkelijke monsters en spirituele wezens houden zich schuil in statige herenhuizen, kelders, scholen, kloosters en verwaarloosde gebouwen nabij Arkham, Massachusetts. Sommige van hen beramen donkere complotten terwijl anderen wachten op onfortuinlijke slachtoffers om te verslinden of om gek te maken.

Onderzoek behekste plaatsen

Het is de taak van een handvol detectives om deze behekste plaatsen te onderzoeken en de waarheid te verhullen over de levende nachtmerries die er verscholen zitten. Het spel werd ontworpen door Corey Konieczka en is een luguber spel vol horror, krankzinnigheid en mysterie dat je kan spelen met twee tot vijf spelers.

Elk spel speelt zich af in een vooraf opgesteld verhaal waarbij spelers een unieke map en verschillende plots krijgen. Deze leidraad bepaalt met welke monsters de detectives te maken kunnen krijgen, de aanwijzingen die ze moeten vinden en hoe het verhaal uiteindelijk zal aflopen.

Mansions of Madness - een spel met kwaadaardige krachten

Eén speler neemt de rol van bewaker op zich. Hij heeft de controle over de monsters en over andere kwaadaardige krachten in het verhaal. De andere spelers kruipen in de huid van de detectives. Zij gaan op zoek naar antwoorden terwijl ze een strijd leveren om te kunnen overleven zonder gek te worden. Durf jij het aan de Mansions of Madness binnen te gaan?

Video over Mansions of Madness