Luna

a group of cards on a table

An Lê Khánh op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

“Het einde van haar heerschappij is nabij. Het is tijd om een opvolgster te vinden. Ze zal de novices van de verschillende ordes die bij haar in de gunst willen komen, nauwlettend in het oog houden. Uiteindelijk zal ze een beslissing moeten nemen. Welke orde zal bewijzen haar opvolging waardig te zijn? Er zal een nieuwe priesteres van de maan gekozen worden die de naam Luna zal dragen.”

Word een waardige opvolgster voor Luna, de priesteres van de maan

Luna is priesteres van de maan en vier ordes strijden om haar opvolging. De spelers staan aan het hoofd van een orde en proberen de Priesteres ervan te overtuigen om iemand van hun orde als haar opvolgster aan te duiden. In zes rondes moeten ze zoveel mogelijk invloedpunten proberen te verzamelen door hun novices voor dit doel in te zetten. De spelers verplaatsen hun novices over zeven eilanden rondom het tempeleiland. Dit doen ze aan de hand van het “worker movement” principe: de novices worden niet telkens aan het begin van een ronde geplaatst, maar starten waar ze de vorige ronde geëindigd zijn. Het plaatsen van de novices is dus een belangrijk onderdeel van een ronde: spelers kunnen enkel invloedpunten scoren als ze hun novices op het juiste ogenblik, op de juiste plaats zetten.

Specifieke strategieën voor elk spel

Spelers zullen nieuwe heiligdommen moeten bouwen, aan tempels werken en deelnemen aan de goddelijke diensten van de priesteres. Ze mogen echter niet vergeten nieuwe novices aan te werven of lokale priesters gunstig te stemmen. Dit is immers belangrijk om de verschillende acties voor te bereiden en uit te voeren. Luna: In the Domain of the Moon Priestess is een uitdagend, tactisch spel met strategische en interactieve elementen. Per persoon ben je er zo’n twintig tot vijfentwintig minuten mee bezig. Door de eilanden en de novices op verschillende locaties te plaatsen bij het begin van elk spel, zal het spel telkens op een andere manier gespeeld worden en zullen de spelers telkens nieuwe strategieën moeten gebruiken.

Bekijk een video van Luna

https://www.youtube.com/watch?v=Ze4KTRhXZ6I