Legendary - A Marvel Deck Building Game

a close up of a board game on a table

omid roshan op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 3 oktober 2016

Mavel Legendary Deck Building speelt zich af in de wereld universum van de Marvel superhelden. Bij het begin van het spel bouwen de spelers een deck van een mastermind schurk (Magneto, Loki, Dr. Doom, enz.…).

Ze schudden de kaarten door elkaar, maken een deck met de kaarten en werken de stapel bij aan de hand van de krachten van deze schurken. Daarna stellen de spelers heldendecks samen – Spider-Man, Hulk, Cyclops, Wolverrine, enz.…. Ook dit doen ze door de kaarten door elkaar te schudden en er een stapel van te maken. Aangezien spelers maar enkele helden decks kiezen uit de vijftien die beschikbaar zijn, kent het spel een grote variëteit. Gedurende het spel voegen de spelers steeds meer heldenkaarten aan hun deck toe om zo meer kracht te krijgen.

Heldenteam

De spelers verzamelen tijdens het spel steeds meer kaarten voor hun heldenteam (en krijgen zo meer helden en kracht bij elkaar) en kaarten om hun strijdvaardigheid te verhogen (om de schurken te verslaan die moeilijkheden blijven veroorzaken). De spelers kiezen vijf heldenkaarten die elk hun prijs hebben. De speler die aan de beurt is neemt een schurkenkaart en voeg die toe aan de rij van de schurken. Deze rij heeft slechts een beperkt aantal plaatsen en als alle plaatsen ingenomen zijn, kan de eerste schurk ontsnappen en daagt hij de helden uit.

Sommige schurken ondernemen ook een actie wanneer zij voor de eerste keer verschijnen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een toevallige voorbijganger kidnappen. Het deck van de schurken bevat ook ‘masterstrike’ kaarten en als een van deze tevoorschijn komt, mag de mastermind schurk (die door het spel werd bepaald) een bonus actie ondernemen. Tijdens de gevechten en het verslaan van de schurken verzamelen de spelers kaarten die aan het eind van het spel punten zullen opleveren. Spelers kunnen ook de mastermind bestrijden.

Hoe win je Legendary: A Marvel Deck Building Game?

Als een speler voldoende kracht heeft, kan hij een van de aanvalskaarten onder de mastermind opeisen wat het spel een extra spannende wending zal geven. Als alle kaarten gespeeld werden, eindigt het spel en tellen de spelers hun punten op om uit te maken wie gewonnen heeft.

Als de mastermind echter slaagt in zijn missie, bijvoorbeeld door een aantal schurken te laten ontsnappen of door helden te verwonden, dan verliezen alle spelers.

Video van Legendary Marvel Deckbuilding Game