King of Tokyo

a group of buttons sitting on top of a wooden table

Shamoil op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 oktober 2016

In het spel King of Tokyo zijn de spelers levensgrote monsters, gigantische robotten en bizarre buitenaardse wezens die een spoor van vernieling achterlaten en ze hebben hierbij maar één doel: de enige echte koning van Tokyo worden.

Kinf of Tokyo: Dobbelstenen gooien

Bij het begin van elke ronde gooien de spelers zes dobbelstenen. Op deze dobbelstenen staan volgende symbolen: één, twee of drie overwinningspunten, een bliksemschicht (energie), een klauw (aanval) en een hart (leven). Spelers mogen kiezen of ze de dobbelstenen behouden of mogen een of meerdere dobbelstenen opnieuw werpen. Afhankelijk van wat ze gegooid hebben kunnen ze overwinningspunten, energie of levenspunten krijgen of ze kunnen andere spelers aanvallen om hen duidelijk te maken dat Tokyo hún stad is.

Sterkste speler neemt Tokyo in

De sterkste speler zal Tokyo in zijn bezit krijgen en overwinningspunten scoren. Deze speler kan echter niet genezen en moet alleen de strijd aangaan met de andere monsters! Reken hierbij nog de speciale kaarten waarmee je een extra dobbelsteen kan verkrijgen, schade aan anderen kan toebrengen, een tweede leven kan krijgen, enzovoort en je begrijpt meteen waarom dit spel een van de meest explosieve spellen van het jaar is!

Om het spel te winnen moeten spelers ofwel Tokyo vernietigen door twintig overwinningspunten te verzamelen of de enige overlevende zijn na deze lange strijd.

Video van King of Tokyo