Kemet

a brick chimney with flowers

omid roshan op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 mei 2016

In het spel Kemet vertegenwoordigt elke speler een Egyptische stam en gebruikt hij de mystieke krachten van de goden van het oude Egypte – samen met hun krachtige legers – om glorieuze oorlogen te voeren en rijke gebieden te veroveren. Het doel van het spel is 8 of 10 overwinningspunten te scoren. Deze kunnen verdiend worden door gevechten te winnen, tempels te bezitten, controle te krijgen over de piramiden, de goden te eren en magische krachten te gebruiken.

Kemet heeft twee fases

De overwinning van het land van Kemet verloopt over twee fases: dag en nacht. Overdag moeten de spelers acties uitvoeren. De nacht valt zodra elke speler vijf acties heeft uitgevoerd. ’s Nachts kunnen de spelers gebedspunten scoren, ze kunnen goddelijke interventiekaarten trekken en ze bepalen de speelvolgorde voor de volgende dag.

Gebedspunten

Naarmate het spel vordert, kunnen de spelers de gebedspunten inruilen voor krachttegels. Sommige van deze krachttegels vertegenwoordigen mythologische wezens die de troepen kunnen versterken. Deze jagen de vijanden niet alleen schrik aan, maar hebben ook speciale krachten. Voor de gevechtseenheden en de bovennatuurlijk wezens worden gedetailleerde miniaturen gebruikt. De gevechten worden beslecht door middel van 6 gevechtskaarten die de speler aflegt en worden versterkt door bonussen.

Hoe speel je Kemet?