Imperial Settlers

a close-up of a game board

An Lê Khánh op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 5 mei 2016

Kolonisten van 4 grote wereldmachten hebben nieuwe gebieden ontdekt, met nieuwe middelen en mogelijkheden. Romeinen, Barbaren, Egyptenaren en Japanners proberen tegelijkertijd de grenzen van hun rijk uit te breiden.

Economie en infrastructuur

Ze richten nieuwe gebouwen op om hun economie te versterken, ze gaan mijnen in en ontginnen land op zoek naar grondstoffen en ze bouwen infrastructuur om hun soldaten te trainen. Al snel ontdekken ze dat dit nieuwe land veel te klein is voor hen allemaal en de oorlog begint …

Leidt een van vier volkeren in Imperial Settlers

Imperial Settlers is een kaartspel waarbij de spelers de leiders zijn van één van de 4 volkeren. Deze volkeren richten gebouwen op en sturen arbeiders naar deze gebouwen om nieuwe middelen en mogelijkheden te ontdekken. Het spel wordt over 5 rondes gespeeld waarin spelers verschillende acties ondernemen om nieuwe gebieden te ontdekken, gebouwen op te richten, koopwaar te verhandelen en vijanden te overwinnen. Hiermee kunnen ze overwinningspunten scoren. Het spelmechanisme van Imperial Settlers is gebaseerd op het spel “51st State”.

Bekijk een spellenavond met Imperials Settlers