Hoogspanning Deluxe

a group of cards on a table

An Lê Khánh op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 december 2017

Hoogspanning Deluxe is een speciale versie van het spel Hoogspanning. Naar aanleiding van de 10de verjaardag van het populaire spel Hoogspanning brachten de ontwerpers een luxe-versie uit van het spel. Dit spel bevat tal van gloednieuwe elementen. Het spelbord is gigantisch groot, dubbelzijdig en stelt Europa en Noord-Amerika voor. Het spel wordt gespeeld met op maat gemaakte houten onderdelen en nieuwe energiecentrales die gebruik maken van natuurlijke grondstoffen in plaats van afvalstoffen. Bovendien heeft dit spel ook nieuwe kaarten voor het aanvullen van de grondstoffen, wat het spel net dat ietsje meer geeft.

Hoogspanning Deluxe kan ook met 2 spelers gespeeld worden

Hoogspanning Deluxe kan ook onder de vorm ‘Against the Trust!’ perfect met 2 spelers gespeeld worden. Aan het spelmechanisme van het originele spel werd niet geraakt: spelers moeten nog steeds deelnemen aan spannende veilingen en krijgen nog steeds te maken met zenuwslopende speculaties en stadsnetwerken. Ze leveren dus nog altijd een spannende strijd voor de overwinning.

Steden verbinden en grondstoffen verzamelen

Het doel van het spel Hoogspanning Deluxe is om de meeste steden van energie te voorzien. Hiervoor moeten spelers de steden met elkaar verbinden en tegen elkaar opbieden om de energiecentrales te kopen die ze kunnen gebruiken. Als je als speler een energiecentrale opkoopt, ontstaan er echter nieuwe, efficiëntere centrales waardoor je andere spelers de kans geeft om krachtiger centrales op te kopen. Verbindingen tussen steden maken is echter niet het enige wat je als speler moet doen. Je moet ook de grondstoffen (steenkool, olie, aardgas en uranium) kopen om je energiecentrale te laten werken. Voor alternatieve energiecentrales zoals deze op windenergie, moeten er geen grondstoffen aangekocht worden. Als speler moet je dus steeds overwegen waar je je middelen zal aan besteden: het verbinden van de centrales of de aankoop van grondstoffen.

Bekijk hier een video van Hoogspanning De Luxe

https://www.youtube.com/watch?v=Wk-KO7Vx_a4