Hive

a hand pointing to a map

Jacques Dillies op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 december 2017

Hive is een extreem verslavend strategisch spel dat met 2 spelers gespeeld wordt. Om een spelletje Hive te spelen heb je helemaal geen spelbord nodig. Zolang je een stabiel en glad oppervlak hebt, kan je om het even waar en wanneer een rondje spelen. Het spel wordt met 22 stukken gespeeld, 11 zwarte en 11 witte stukken. Deze stukken kan je op verschillende manieren verplaatsen.

Geen spelbord nodig bij Hive

Het spel moet niet opgezet worden en begint gelijk wanneer een van de spelers een stuk legt. Als er stukken bijgelegd worden vormt dit een patroon dat meteen ook het speloppervlak vormt (de verschillende stukken samen vormen dus eigenlijk het spelbord). In tegenstelling tot andere soortgelijke spellen, kunnen er geen stukken weggenomen worden en hoeven niet alle stukken gespeeld te worden.

Omring de koningin van je tegenstander

Het doel van het spel is om de koningin van je tegenstander helemaal te omringen, terwijl je probeert te voorkomen dat je tegenstander net hetzelfde doet met jouw koningin. De speler die de koningin van zijn tegenstander helemaal omringd heeft met zijn stukken, wint het spel.

Bekijk hier een video van Hive

https://www.youtube.com/watch?v=PRF3IuyYywU&t=33s