Het Stenen Tijdperk

a close up of a wooden table with a star on it

Shamoil op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 6 april 2016

Het Stenen Tijdperk was hard, heel hard. Onze voorouders waren jagers, verzamelaars of landbouwers en maakten allerhande gereedschappen. Dagelijkse arbeid betekende hun hele lichaam inzetten om het rotsachtige landschap met een houten ploeg te kunnen bewerken. Een houten ploeg was in die tijd al een hele vooruitgang, maar daar stopte het niet mee. Er werd op zoek gegaan naar beter materiaal, nieuwe uitvindingen en allerhande installaties om de dagelijkse arbeid efficiënter te maken.

In Stone Age zijn spelers onze voorouders

In het spel “Stone Age” zijn de spelers onze voorouders uit die tijd. Ze verzamelen hout, bewerken stenen en gaan in de rivieren op zoek naar goud. Ze verhandelen hun waren, breiden hun dorpen uit en brengen hun beschaving zo op een hoger niveau. In Stone Age is voedsel bemachtigen een zaak van planning en geluk. In drie fasen kunnen spelers maximum 10 stamleden gebruiken.

Twee fases

In de eerste fase plaatsen de spelers hun stamleden in verschillende regio’s op het bord. Er zijn jachtvelden, handelscentra of steengroeven. In de tweede fase activeert de startspeler, in om het even welke volgorde, zijn bemande regio’s. Om beurten volgen de andere spelers. In de derde fase moeten de spelers voldoende voedsel hebben voor hun bevolking, zo niet kunnen zij grondstoffen of punten verliezen.

Een speluitleg van het Stenen Tijdperk